Kék hírek, bulvár

2009.03.18. 11:39

Bosszúra gyanakszik az ombudsman

A kaposvári börtönben történt haláleset kapcsán indított vizsgálata után két nappal karambolozott Szabó Máté. Az ombudsman azt állította: gyanús, hogy a vizsgálat bejelentése után két nappal a büntetés-végrehajtás páncélozott járműve belehajtott a kocsijába.

Jakab Edit

Mint ismert: az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a kaposvári haláleset kapcsán, amikor belehalt súlyos koponyasérüléseibe egy, a kaposvári börtönben fogva tartott férfi, azt nyilatkozta: Magyarországon elszaporodott az erőszak a rabok között és a büntetés-végrehajtás egyes dolgozói körében.

Az ombudsman vizsgálatot indított és kérte: jelentkezzenek mindazok, akiknek bármilyen magalázó bánásmódban volt részük a büntetés-végrehajtás intézményeiben.



Szabó Máté egy reggeli televíziós műsorban azt állította: gyanús, hogy a vizsgálat bejelentése után két nappal a büntetés-végrehajtás páncélozott járműve belehajtott a gépkocsijába. Az ombudsman ironikusan megjegyezte: "Nyilván véletlen. Mint ahogy az is véletlen, hogy a katonaságnál mindig én mostam fel a latrinát".



Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa több sajtóorgánumnak is megerősítette, hogy autója összetört és egy bv-s autó okozta a balesetet, de egyelőre még tájékozódik az ügyben. Az egyik országos napilap szerint sem a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetnek, sem a büntetés-végrehajtás testületének nincs páncélozott járműve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!