Kék hírek, bulvár

2009.04.13. 17:42

Júniusi forgalom a balatoni hajókon

Júniusi forgalomnak megfelelő kihasználtsággal működtek a balatoni hajók a hétvégén.

Kolumbán Tünde

Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. központi állomásvezetője elmondta: míg nagypénteken a kompon 600 jármű kelt át a tavon, addig szombaton és vasárnap 3000 autót és 8000 utast szállítottak, húsvét hétfőn pedig mintegy 1600 jármű hajtott fel a kompokra.



A személyhajókra a három nap alatt közel 3500 utas váltott jegyet, de a sétahajók kihasználtságára sem panaszkodhattak, hiszen ezekre mintegy 1800-an ültek fel.


A 163. hajózási idényben 22 személyhajó, 4 komp, a 25 fős Szaturnusz kalandvitorlás, valamint a 13 hellyel rendelkező Calypso gyorshajó alkotja a Bahart flottáját. A menetrendszerinti személyhajózás a hétvégén a Siófok - Balatonfüred – Tihany, valamint Fonyód – Badacsony útvonalon indult el, de a húsvétoló balatoni turisták Siófokon, Balatonfüreden és Keszthelyen sétahajókra is válthattak jegyet.

Az árak tekintetében csak kis mértékű emelkedés tapasztalható, a felnőttjegyek 4-6 százalékkal emelkedtek, míg kompjegyekért ugyanannyit kell fizetni mint az elmúlt évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!