Kék hírek, bulvár

2009.07.10. 13:58

Razzia: 135 kiló élelmiszert koboztak el az ellenőrök

Százharmincöt kiló élelmiszert koboztak el Somogyban, s az ellenőrök két vendéglátó-egység tevékenységét korlátozták – tájékoztatta péntek délután a Sonline.hu-t Lövey László megyei főállatorvos, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának igazgatója.

Harsányi Miklós

Harminchárom ellenőrzés és 210 ezer forint bírság – ez a rövid somogyi mérlege a Kánikula II. akciósorozatnak. Kiemelt helyszín volt a Balaton, a Tisza-tó valamint a nagy tömegeket vonzó rendezvények. Somogyban a napokban két élelmiszer-előállítót, négy forgalmazót, s 27 vendéglátóhelyet vizsgáltak meg. Egy rendezvényre kitelepült árus boltját azonnal becsukták a szakemberek, mivel az illető nem tudta felmutatni az előírt engedélyt. Csak a 30 ezer forintos bírság befizetése és a munkához szükséges dokumentumok beszerzése után nyithatott ki ismét a vállalkozó.



Higiéniai szabálytalanságokat követett el egy másik, 150 ezer forintos bírsággal sújtott vendéglős. – Ráadásul a hűtést igénylő élelmiszert nem tárolta hűtőszekrényben a vállalkozó, s a hús eredetét sem tudta számlával igazolni – tudtuk meg Lövey Lászlótól.
Az ellenőrzés során 135 kiló élelmiszer koboztak el és semmisítettek meg Somogyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!