Kék hírek, bulvár

2010.01.12. 09:32

A közösségi oldalak aláássák a rendőrség iránti bizalmat

Öt százalékkal kevesebb bűncselekmény, negyven százalékos eredményességi mutató az elmúlt év mérlege a nagyatádi kapitányságon. A rendőrség tevékenységét megfelelőnek értékelte a város képviselő-testülete.

Nagy László

Nagyatádon csökkent a bűnesetek száma, javult még a helyzet Görgetegen, Taranyban és Somogyszob térségében is, romlott azonban Szabáson, Ötvöskónyiban és Lábodon. Továbbra is vezetnek a vagyon elleni jogsértések, meghatározó a lopás és a betörés, s nőtt az agresszivitás a Rinya mentén.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tüntetést szerveztek a lakók a kapitányság elé Nagyatádon
[/caption]
Hegedűs János alezredes, a nagyatádi kapitányság vezetője számolt be arról, hogy mennyire érezhetik magukat biztonságban a nagyatádiak és a város környékén élők. Főleg a bűnmegelőzés fontosságát hangsúlyozta, ebben nagyot léptek előre az elmúlt hónapok során. Hegedűs János kiemelte: szeretne leszámolni azzal a sztereotípiával, hogy a rendőr csak büntet. A viszonylag alacsony eredményességről azt mondta: ennek fő oka, hogy fiatal, tapasztalatlan a gárda, 31 év az átlagéletkor.

Gábriel János, a nagyatádi ügyészség vezetője ugyanakkor arról beszélt: fontos a bűnmegelőzés, de a felderítési mutatók még fontosabbak, azok pedig stagnálnak. Arról is szólt: az internetes közösségi oldalak tovább nehezítik a rendőri munkát, még inkább megrendülőben van ezek miatt a rendőrök iránti közbizalom.– Nehéz időszakon van túl ez a kapitányság. Másfél éven belül három kapitány váltotta egymást, kicserélődött az állomány, épületfelújítás zavarta a munkát – hangsúlyozta Ferincz József bűnügyi igazgató. – Jó úton halad ez a csapat, de el kell telnie néhány évnek, hogy a fiatalok megszerezzék a szükséges tapasztalatot.

Ezek is érdekelhetik