Kék hírek, bulvár

2010.03.30. 12:31

Halálra gázolnak a rendőrök egy motorost

Kipróbálhatják, milyen spiccesen, illetve részegen vezetni, valamint egy halálos balesetet is szimulálnak majd.

F. Szarka Ágnes

A Somogyban Biztonságban Motorkerékpáron is! szlogenű rendőrségi kampány nyitórendezvényét tartják április 3-án Kaposváron. A rendőrség által szervezett programra várják a civil motorosokat is. A rendőrök fájlalják, hogy városunkban nincs működő motoros klub.

– Az a tapasztalat, hogy egy klubba, csapatba tartozó motorosok ritkábban szenvednek, okoznak balesetet – mondta Bánné Dan Erzsébet, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának vezetője. – Fokozottabban vigyáznak egymásra, csapatban gondolkodnak.

A motorosokat a Praktiker parkolójába várják, ahonnan a városi felvonulás indul. A Szent Imre téren egy Charta aláírására is sor kerül.

– Azokkal akarjuk aláíratni a Chartát, akik el tudják fogadni a Somogyban Biztonságban Motorkerékpáron is! szlogenünket – ecsetelte Bánné Dan Erzsébet, – természetesen bárki, bármikor csatlakozhat az aláírókhoz. Szervezünk egy kerekasztal beszélgetést is, a civil és rendőrmotorosok valamint egy motorversenyző részvételével.

A komoly eszmecsere mellett színes programokkal várják a kicsi és nagymotorosokat. Igen csak össze kell szednie a tudását annak, aki végig akar menni az ügyességi pályán.



– Ez csak egy a programok közül. Rengeteg ajándékkal várjuk a gyerekeket is, akik a korosztályuknak megfelelő játékos ügyességi versenyen vehetnek rész – tette hozzá Bánné Dan Erzsébet. – A felnőttek pedig azt is kipróbálhatják, hogy milyen részegen vezetni. Nem kell hozzá alkoholt fogyasztani, elég egy speciális szemüveget feltenni. Választani lehet az enyhe és a közepes ittasság között. Szimulálni fogunk egy motoros balesetet, valószínűleg a motoros meg fog halni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!