Kék hírek, bulvár

2010.04.13. 18:54

Lesújtott az APEH: 18 milliós bírság

Tizenkét napra bezárhatnak egy somogyi vendéglátóhelyet. Az ok: nem volt rendben a számla – tudta meg a Sonline.hu.

Harsányi Miklós

Az APEH regionális igazgatóságának munkatársai kiemelt figyelmet fordítottak az értékesített áruk eredetigazolására. Úgy tudjuk: a pórul járt vendéglátós az italokról nem tudott számlát bemutatni a revizoroknak. Igazán a süteményekre fizetett rá.

Vesztére az adóhatóságnak később olyan számlákat mutatott be, amelyek rögtön gyanússá váltak az ellenőröknek. Ugyanis csak egyfajta, s a mennyiségét tekintve épp annyi édesség szerepelt a bemutatott dokumentumon, mint amennyit előzőleg a revizorok már felleltároztak. Az életszerűnek kevéssé mondható papír szemet szúrt, a szakemberek azonnal megindították az eljárást.

A Sonline.hu értesülése szerint – a boltbezáráson kívül – még újabb ellenőrzésekre is számíthat a vendéglátós.

Az APEH nyilvánosságra hozott összegzése szerint a tavaszi Kikelet akcióban régiónkban – Somogy, Tolna, Baranya – három hét alatt 750 ellenőrzést hajtottak végre. Hetvennyolc esetben állapítottak meg mulasztást, s 18 millió forint bírságot szabtak ki.– A Dél-Dunántúlon elvégzett 750 ellenőrzésből 230-at Baranyában, háromszázat megyénkben, 220-at pedig Tolnában folytattak le – számolt be Barlai Krisztina, az APEH regionális szóvivője. Somogyban hat nyugtaadási mulasztást, 15 szabálytalan foglalkoztatást és egy árueredettel kapcsolatban mulasztást állapítottak meg az adóhivatal munkatársai.

Ezek is érdekelhetik