Kék hírek, bulvár

2010.05.11. 11:02

Rekordharcsát akasztottak a Töröcskei-tavon - fotó

Kettőszázharminc centi hosszú és 113 kiló, óriási harcsát fogott egy kaposvári horgász. Ezzel új országos rekord született a Töröcskei-tavon.

Harsányi Miklós

– 230 centiméter hosszú és 113 kiló – sorolta büszkén a hatalmasra nőtt ragadozó paramétereit a kaposvári Kovács Gábor. – A harcsa hétfőn este fél tíz körül egy gilisztacsokorra kapott, s alig negyedórás fárasztás után már a miénk volt. Hihetetlen látvány tárult elém. Soha nem felejtem el azt, amikor először megláttam.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Egy kilóval szárnyalta túl a rekordot
[/caption]
A kaposvári fiatalember már rögtön a bevágás után érezte, hogy „súlyos egyéniséggel” van dolga. Küzdött a hal, a fárasztásban társa, Hegedűs Csaba sietett a segítségére. Életük talán legizgalmasabb pillanataikat élték át. Bíztak, reménykedtek a sikerben, az viszont minden képzeletet felülmúlt, amit láttak.

– Már több nagy halat fogtam eddig, de álmomba se gondoltam, hogy valaha ekkora akad majd a horgomra – így a fiatalember. – Korábban a merenyei tavon egy 47,5 kilós harcsát emeltem ki, a töröcskei példány ezt jóval felülmúlta.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Negyed óra alatt megadta magát a halóriás
[/caption]
Méghozzá annyira, hogy a hagyományos mérleg a mérésnél kiakadt. Ezért kedden reggel a digitális mérleggel próbálkoztak. A kijelzőn az állt: 113 kg. Amúgy jellemző a hal méretére, hogy az óriási harcsát csak egy utánfutón lehetett elszállítani. A füredi úti lakótelepen pillanatok alatt kisebb csoport verődött össze; a lakók elhűlve nézték a zöld nejlonzsákra kiterített hatalmasra nőtt példányt. Fotók, videók sokasága készült a kiterített halról.



– Gratulálok az országos rekordhoz – fogott kezet Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület (KSE) elnöke Kovács Gáborral. A Mohosz illetékesétől épp akkor kapta a hírt: az eddigi csúcs megdőlt, a töröcskei fogás új országos rekordnak számít. A kaposvári pecás hala épp egy kilóval nehezebb, mint az Adácsi-tóban hat éve kiemelt 112 kilós harcsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!