Kék hírek, bulvár

2011.11.24. 16:40

Csecsemőgyilkosság: hónapokig titkolta a szörnyűséget, videó

Fagyasztóládába rejtette újszülött gyermekét egy bodrogi nő. A gyermek holttestére a napokban talált rá az élettársa. A falubelieket lesújtotta a szörnyűség, a rendőrség emberölés gyanúja miatt folytat nyomozást. Az indítékról, az ügy hátteréről egyelőre nem adnak hivatalos tájékoztatást.

Harsányi Miklós

Az év elején egy fiatal nő eltitkolt terhességéből gyermeket szült, melyet azt követően egy fagyasztóládába rejtett, számolt be szűkszavú közleményben csütörtökön a megyei rendőr-főkapitányság. Bűnügyi érdekre hivatkozással a rendőrök nem nyilatkoztak a nyomozás részleteiről.

Egyesek szerint a férfi reggelit akart készíteni, s állítólag ekkor találta meg a fagyasztóba rejtett csecsemőt. Azonnal riasztották a rendőrséget: nyomozók és helyszínelők lepték el a ház környékét. A bodrogiak döbbenten állnak a tragédia előtt.
– Hihetetlen, ami a faluban történt – mondta egy középkorú férfi. – Itt élt a közelünkben a pár,  semmi gyanúsat, rendkívülit nem tapasztaltam. Csendes, szerény embernek ismertem meg őket. Azt hallottam, hogy a kaposvári piacon szokott zöldséget-gyümölcsöt árulni a nő. Állítólag a rendőrök is onnét hozták el.Falubeliektől tudjuk: a 35 év körüli pár egy kisfiút nevel. A családfő közmunkásként is dolgozott, máskor alkalmi munkából tartotta el övéit. A fiatal nőt egy ismerőse kissé zárkózottnak tartja, mások dolgos emberként ismerték meg. Az utcán egy idős asszonnyal találkoztunk. Könny szökött a szemébe, amikor a párról beszélt.
– Egész éjjel nem aludtam, annyira felzaklatott ez a szörnyűség – így a nő. – Ahogy kiderült a tragédia, megindult a mende-monda. Páran azt mesélték, hogy nem is az idén szült az asszony, hanem tavaly. Nem tudom ép ésszel felfogni, hogy egy anya miként tehette újszülöttjét a fagyasztóba. S egyáltalán: hogyan lehetett titkolni eddig a terhességet? Talán bő pólóban, ruhában járhatott nő és ezért nem tűnt föl senkinek, hogy másállapotban van. Szörnyű titok volt...Mindenkit megviselt a tragédia

– Nagyon sajnálatos ami történt, az ország más településén is előfordult ehhez hasonló tragédia – így Sütő Ervinné bodrogi polgármester. – Az egész falut megviselte. A férfi helybeli, úgy tudom, a nő korábban Kaposvárról költözött ide.
Mi lesz a kisgyerekkel, aki ilyen helyzetbe jutott? – tette föl a kérdést a faluközpontban élő asszony, aki szerint a családnak komoly segítségre lesz szüksége. Ha már bekövetkezett a szörnyűség, rendkívül lényeges, hogy a fiúcska lelke minél kevésbé sérüljön....

– Én már csak a végkifejletről értesültem – vette át a szót egy középkorú nő, aki rokonaitól hallott a bodrogi esetről. – Érthetetlen, hogy a mai világban ennyire eltitkolhatnak egy terhességet. Nem volt rosszul soha a nő? Egy vizsgálatra sem ment el? Nehéz elhinni, hogy ilyesmi egy ekkora helyen nem szúr szemet senkinek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!