Kék hírek, bulvár

2012.09.18. 16:51

Egyetlen milliméteren múlott a leszúrt kelevízi fiú élete

– A hallgatóság nevében benne van, hogy nem szólalhat meg! – utasította rendre a bíró a vádlott férjét, aki a kamerákat meglátva odakiabált nejének, ne engedje, hogy felvegyék. Mintha ez lett volna élete párja legnagyobb problémája ezen a keddi délelőttön...

Vas András

A negyven esztendős kelevízi asszonyt ugyanis emberölés kísérlete miatt állította a Kaposvári Törvényszék elé a megyei főügyészség – s némi meglepetésre szabadlábon védekezhetett –, s mindössze egyetlen milliméteren múlt, hogy a kísérlet szó a vádiratba került.A nő, aki a szakértők szerint személyiségzavarban szenved – s több mint másfél évtizede pszichiátriai kezelés alatt áll –, ám nem elmebeteg, s tisztában van tettei következményével – azaz büntethető –, nemes egyszerűséggel leszúrta nevelt fiát. Az alkohol és gyógyszerfüggő vádlott az ezredforduló óta élt együtt férjével, a kapcsolatból gyerekük is született, a család a férfi előző kapcsolatából velük élő fiúval lett teljes. Az asszony és nevelt fia között meglehetősen feszült volt a viszony, rengeteget veszekedtek, ám az összezördülések sohasem fajultak tettlegességgé. Egészen tavaly május 13. éjjeléig.

Előző délután a nő szokás szerint elment hazulról, s egy ismerősénél iszogatott – ahogy szokta, gyógyszerre... –, s csak éjfél után ment haza. Vele tartott két ismerőse is, s az asszony szobájában tovább ittak, sőt, a nő a hifit is bekapcsolta. Méghozzá meglehetős hangerővel, s ezt a nevelt fiú, aki többször is felébredt a ricsajra, szóvá is tette. Szokás szerint veszekedni kezdtek, a vádlott végül közölte, hajlandó elmenni otthonról, de csak akkor, ha viheti a hifit is. Ezt viszont a fiú nem engedte, s bevitte a zajforrást a szobájába. Nevelőanyja erre kiment a konyhába, s felkapott egy tizenhét centis pengéjű kést, hogy lezárja a vitát.

– Pusztulj innen, most megdöglesz! – rontott a fiúra, s négyszer-ötször felé szúrt, ám a nevelt gyerek kitért előle, s a szobájába indult. Az asszony utánament, az ajtóban érte utol, s bár a megtámadott még meg tudott fordulni, s valamennyire el is kapta a nő kezét, a szúrást nem tudta elkerülni: a penge a mellébe hatolt, s utóbb kiderült, csak egy milliméterre állt meg a szívétől. A szúrás után azonban még nem tűnt ilyen komolynak a baj, a gyerek ugyanis az időközben a konyhába visszavonuló nevelőanya után ment, s ököllel kétszer arcon vágta... A mentőket végül testvére hívta ki egy óra múlva, a sértett előbb a marcali, majd a kaposvári kórházba került – ekkor döbbent meg mindenki, milyen kevésen is múlt az élete...

A keddi tárgyaláson viszont nem jelent meg, ahogyan a három beidézett tanú közül is távol maradtak ketten, így a tárgyalást vezető bíró, miután meghallgatta az igazságügyi orvos szakértőket, novemberre új időpontot tűzött ki.

Ezek is érdekelhetik