Kék hírek, bulvár

2014.02.25. 17:52

Gazdái nemtörődömsége miatt pusztult el Rex

A kaposvári Cinege utcában élők fél évig tűrték, hogy a vádlott házaspár tudomást se vegyen 12 éves kutyájuk betegségeiről.

Vas András

– Feküdt egy maga ásta gödörben, mozdulni sem tudott, csak nyöszörgött – mondta a fiatal nő a kaposvári bíróságon, majd kifakadt: – Nem tudom, egy ember hogy tehet ilyet egy állattal!

A kaposvári Cinege utcában élők fél évig tűrték, hogy a vádlott házaspár tudomást se vegyen 12 éves kutyájuk betegségeiről. A Rex nevű farkaskutyának 2012 nyarán gyulladt be a füle, gazdái nem kezelték, a seb elfekélyesedett, majd elrákosodott, s az áttétek a lábát is megtámadták. Az állat tavaly télen már mozdulni sem bírt, s amikor egy nagyobb januári havazásban a gödrében fekve belepte a hó, a szomszédok értesítették az állatvédőket. A kutya gazdaasszonya be sem akarta engedni a Kutyatár Egyesület képviselőit, ám végül az állatvédők mégis elvitték orvoshoz az ebet, ám a doktor már nem tudott segíteni rajta, el kellett altatnia. A járási ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a házaspár ellen. A férj részben elismerte bűnösségét.
– Azt hittem öreg, s ezért nem tud járni – magyarázta –, orvoshoz azért nem vittük, mert nem tudtuk volna kifizetni a kezelés költségeit.Felesége nem tett vallomást, ám azt elismerte, nem tett semmit, hogy csökkentse kutyája szenvedését. A tanúvallomásokból kiderült, Rexnek betegsége előtt sem volt sokkal jobb élete, gazdái gyakran még nyáron sem adtak neki vizet, a csontsovány ebet a szomszédok etették, itatták ilyenkor. A szomszédok által elmondottak alapján az is kiderült, képtelenség, hogy a férj és feleség nem látták, hogy beteg a kutya, a gyulladás miatt folyamatosan rázta a fejét és kaparta a fülét, mely így állandóan vérzett és gennyedzett.
A tárgyalás áprilisban az állatvédők és az orvos meghallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik