Kék hírek, bulvár

2014.08.25. 10:30

Fiktív számlák a bevalláshoz: 114 milliós adócsalás Siófokon

A Somogy Megyei Főügyészség több mint 60 tanú vallomását, valamint szakértői véleményeket használt fel, a mintegy 6000 oldalnyi nyomozati irat és mellékletei alapján benyújtott vádiratához.

K. G.

A Somogy Megyei Főügyészség vádat emelt egy siófoki vállalkozó és három társa ellen, akik közül az elsőrendű vádlott egy siófoki székhelyű Kft. ügyvezetője. A vád szerint 2009 és 2012 között a kedvezőbb adózási pozícióért a könyvelésébe valótlan tartalmú számlákat állított be és azokat az áfa-bevallásához felhasználta. A fiktív számlákat a három társa állította ki, az általuk vezetett főként tatabányai, illetőleg budapesti székhelyű cégek, összesen 15 Kft. nevében. A fiktív számlákkal az elsőrendű vádlott összesen 114 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A Somogy Megyei Főügyészség több mint 60 tanú vallomását, valamint szakértői véleményeket használt fel, a mintegy 6000 oldalnyi nyomozati irat és mellékletei alapján benyújtott vádiratához.



Az ügyészség a vádlottakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás bűntettével, hamis magánokirat felhasználásának vétségével, valamint folytatólagosan elkövetett számvitel rendje megsértésének bűntettével vádolta és három vádlott ellen végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra, míg egy vádlott vonatkozásában pénzbüntetés kiszabásra tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!