Kék hírek, bulvár

2014.09.28. 14:05

Túlsúlyos beteg, kútba esett eb, égő ház: munkában a tűzoltók

Lángoló lakatlan családi házhoz, kidőlt fához, túlsúlyos beteghez és kútba esett kutyához is riasztották a somogyi tűzoltókat.

Harsányi M.

Egy lakatlan családi ház gyulladt ki Marcaliban. A megyei műveletirányítási központ a helyszínre riasztotta a marcali és a keszthelyi tűzoltókat valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot. Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte: a tűzoltók három vízsugárral elfojtották a lángokat, amelyek három helyiségben pusztítottak. A 75 négyzetméteres épületet ezt követően hőkamerával is átvizsgálták izzó gócok után kutatva, elkerülve a visszagyulladást. A tűz eloltását követően átszellőztették az épületet. Személyi sérülés nem történt.A szóvivő arról is beszámolt: Lábodon a helyi és a kaposvári önkéntes tűzoltók segítettek a mentőszolgálat munkatársainak egy túlsúlyos beteg felemelésében és kórházba szállításában. Büssüben egy diófa nyolc méteres ága letört és veszélyt jelentett egy lakóházra: a  kaposvári tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a faágat.
– Balatonvilágoson  egy négy méter mély kútba zuhant egy kutya, a siófoki tűzoltók siettek a kimentésére – közölte. – Létrán, kötélbiztosítás mellett leereszkedtek és élve felhozták az ebet. A további balesetek elkerülése érdekében a kút beton fedlapját visszahelyezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!