Kék hírek, bulvár

2016.08.21. 11:04

„Kérem a pénzt!” - megakadályozta a rablást a bátor nő

A Siófoki Rendőrkapitányság rablás bűntett, rablás bűntett kísérlet és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy dunaújvárosi férfi ellen.

Sonline

– Siófokon (még július 23-án) egy helyi boltba bement egy férfi, majd az ott dolgozó alkalmazottól „Kérem a pénzt!” felkiáltással a bevételt követelte – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – A nő ennek nem tett eleget. A férfi próbált többször is a kasszához közelebb kerülni és pénzt kivenni, de az alkalmazott ezt megakadályozta, ezért végül üres kézzel távozott az üzletből.A bejelentést követően a siófoki rendőrök azonnal a helyszínre vonultak. A sértett által adott személyleírás alapján Wágner Antal rendőr őrnagy és Fürst Dávid rendőr főhadnagy – a biztonsági szolgálat munkatársainak közreműködésével – egy órán belül a Petőfi sétányon azonosították és igazoltatták a férfit, majd előállították a rendőrkapitányságra.

– Időközben a férfi elmondta a nyomozóknak, hogy július 22-én az esti órákban egy siófoki fagyizóban, a nyitott kasszafiókból készpénzt lopott el. Továbbá július 11-én szintén Siófokon eltulajdonította egy munkatársa karóráját.
A nyomozók a 28 éves dunaújvárosi H. Dénest gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására. A férfi előzetes letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság elrendelte.
A Siófoki Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Siófoki Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik