balesetmegelőzés

2017.09.21. 08:12

Figyeljünk oda egymásra – mindenkit haza várnak

Csúszós utak, korai sötétedés, s a vadak fokozott megjelenése az utak mentén: seregnyi veszély leselkedik ősszel az autósokra. A rendőrség akciók segítségével igyekszik segíteni a közlekedőknek, s új programot indít a gyermekeknek.

Harsányi Miklós

Baleset Balatonfenyvesen

A közlekedési balesetek ne követeljenek halálos áldozatot: ez a célja a Tispol Edward Day projektjének, mely főként az általános iskolák felső tagozatos diákjait szólítja meg. Balesetmegelőzési bemutatók, vetélkedők várják a patcai Katica Tanyán szeptember 21-én a fiatalokat, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Kresz-Feszt elnevezéssel szervezi a meg a rendezvényt. Jobban figyeljünk egymásra, ilyenkor ősszel, hiszen jelentősen megváltoznak az útviszonyok.

Orbán Zoltán rendőrségi sajtóreferens kedden arról tájékoztatott: arra hívja fel a gyermekek figyelmét a program, hogy biztonságukra nemcsak az iskolakezdési időszakban kell figyelniük, hanem folyamatosan tenni kell annak érdekében.

– Az idén augusztus 1-18 között Somogyban közel 200 olyan közúti közlekedési baleset volt, amelyben rendőri intézkedés történt – folytatta Orbán Zoltán. – Szeptemberben – dacára a tanévkezdésnek és az esős, őszi időjárásnak – ugyanebben az időszakban 27 százalékkal kevesebb balesetnél kellett kollégáimnak helyszínelnie.

Az SMRFK sajtóreferense arra hívta fel a figyelmet: fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a gépkocsijukat. Lassabb, előrelátóbb vezetéssel megelőzhetőek a gyalogos balesetek. Ebben az időszakban fokozottan figyelni kell a zebrák, az iskolák, a buszmegállók környékén figyelmetlenül úttestre lépő járókelőkre. – A lehullott falevelek jelentős közlekedésbiztonsági kockázatot jelenthetnek – közölte – Különösen akkor, ha a reggeli pára, eső vagy más csapadék miatt átnedvesednek. A falevelek miatt az úttest akár olyan csúszóssá válhat, mint ha jég borítaná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában