indulatos

2021.10.13. 08:09

Szétverte édesanyja házát a részeg férfi

A büntetett előéletű 37 éves férfi dühében tört-zúzott anyja házában.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádlott korábban egy Balatonboglárhoz közeli településen közös háztartásban élt édesanyjával, akihez időnként visszajárt, ingóságait is a sértettnél tárolta. A férfi italozása miatt szülőjével való kapcsolata azonban oly annyira megromlott, hogy az asszony 2020 márciusában elköltözött otthonából.

A vádlott 2020 májusában ittasan megjelent anyja házánál, ahol nem tudta kulcsával kinyitni a bejárati ajtót és a sértettet sem érte el. Ezért az ajtót a vállával belökte, az egyik lakatpántot kiszakítva bejutott a lakásba.

Az indulatos férfi ezt követően számos berendezési tárgyat megrongált, egyebek mellett hűtőszekrényeket döntött fel és vert szét, bútorok fiókjait törte össze, belső ajtót szakított ki a keretéből, fa udvari padot vágott ketté, szobanövényeket tett tönkre.

A vádlott cselekményével 102.000 forint kárt okozott, amelynek nagy részét megtérítette.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést indítványozott a beismerő férfival szemben.

Borítókép: illusztráció

A képeket a fonyódi rendőrök készítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!