felfoghatatlan

2018.09.09. 19:00

Közterületen vertek halálra egy fiatal borászt

Halálra vertek egy fiatal balatonfüredi borászt a hétvégén Badacsonytomajban. A fiatalember halálhírét megdöbbenéssel fogadta a borásztársadalom, vasárnap este megemlékezést tartottak a tragédia helyszíne közelében.

Koszorus Rita

Szombatra virradó éjszaka egy fiatal társaság beszélgetett egy parkolóban Badacsonytomajban, amikor egy autó – a behajtani tilos tábla ellenére – éppen ott akart megállni, ahol a fiatalok álltak. Ebből szóváltás kerekedett, a kocsiban ülő két nagydarab férfi kiszállt és a társaság egyik tagját ütlegelni kezdték. A fiatal férfit még akkor is rugdosták, amikor mozdulatlanul feküdt a földön. Az odaérő biztonságiak vetettek véget a balhénak, paprikasprayvel befújtak a támadók kocsijába, amikor menekülni próbáltak, de egy villanyoszlopnak hajtottak. A biztonságiak tartották őket a helyszínen, amíg odaértek a rendőrök. A járókelők között volt egy orvos és egy ápoló, ők próbálták újraéleszteni a fiatalembert, de hiába.

Fotók: police.hu

A rendőrség közlése szerint a támadók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek voltak, egy 29 és 34 éves férfi, akiknek a letartóztatását indítványozták.

Laposa Bence, borász, helyi önkormányzati képviselő megkeresésünkre elmondta: mélységesen megdöbbent a történtek miatt. – Teljes döbbenet van rajtam – mondta kérdésünkre. – Nem értem az egészet. Ez lényegében egész nyáron bekövetkezhetett volna. Ezt egybehangzóan állítja több kolléga és a biztonsági szolgálat vezetője is.

Laposa Bence szerint rossz volt a helyzet a szórakozóhelyek környékén, ezek egy része ugyanis olyan vendégeket vonz, akik miatt folyamatosak voltak a verekedések, balhék. Mint mondta, a rendőri jelenlét hiánya sem segített ezen a helyzeten, a legtöbb esetben a biztonsági szolgálat munkatársai állították le az eldurvult összetűzéseket.

A badacsonyi borász javasolta a képviselő-testületnek, hogy tegyék át a szüreti fesztivál időpontját, de javaslata süket fülekre talált.

Szerettük volna megkérdezni Krisztin N. László polgármestert is a történtekről, ám lapzártánkig nem értük el. Korábban egy közleményt adott ki, amelyben azt írta: a képviselő-testület megrendüléssel értesült a példátlan halálesetről. A polgármester és a képviselők a leghatározottabban fel fognak lépni és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a jövőben a település környékén se történhessen hasonló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában