Közélet

2007.01.01. 14:16

Micsoda éjszaka volt!

Pirkadatig tartó bulizással búcsúztak el az óévtől Somogyban. Nosztalgia diszkó, nagyestélyis fogadás, puccos bál és rock 'n roll parti csábította a szórakozni vágyókat. Mások mámoros házibuliban táncolták át az éjszakát. Bár Kaposváron sokak szívfájdalmára elmaradt a Kossuth téri tűzijáték, a város mégsem burkolózott némaságba.

Harsányi Miklós

Csipőnadrágos csajok, mini- és ultra mini szoknyában flangáló tinik. Nyomulós barnák, szőkék, feketék és vörösek – éhes férfi szemek óriási örömére kiváló volt a felhozatal a  Szivárvány zeneházban. A srácok csak kapkodták a fejüket, amikor ellibbent előttük egy tündérlány. A gyors ismerkedésnek azonban korlátai voltak. A leányzók általában társasággal érkeztek, s pech, hogy a csapatban majdnem mindig akadt egy-két edzőteremben  szocializálódott fiatalember.

A bejáratnál egy félmeztelenül mobilozó srácba botlottunk. Haverjaival épp a következő programot szervezte, másokkal együtt akaratunkon kívül belehallgatunk a csevejbe. Látszott: a pólóját lázasan kereső, borgőzös fiú már egy másik dimenzióban van. Hozzá hasonló állapotban találtuk azt a főiskolás ifjat, aki auránk határait súlyosan megsértve kívánt boldog ünnepeket. A nyakba borulós-ölelkezős incidenst mégis elnéztük. A fiú figyelmessége amúgy lenyűgözött, különösen azután, hogy egy parti meghívással rukkolt elő. Két perces ismeretségünkre tekintettel felaljánlotta: csapódjunk a csapatához, s vegyük nyakunkba a mulatókat.

Éjszakai szolgálatunkra hivatkozva elhárítottuk az invitálást.
A zeneház nagyszínpadán a Nehéz Eset, a Winter és Detto zenekar nyomult, tizenegy felé a Praxist szólították színpadra. A banda hatalmas sikert aratott, s babérokat gyűjtött a más műfajban nyomuló Senior. Lábuk előtt hevert, pontosabban táncolt a sportcsarnok közönsége. Profi a csapat – mondogatták a szervezők, de ez számunkra is világossá  vált. Csupa olyan slágereket dobtak be, amit a vendségsereg kívülről fújt. Rózsi, azaz Demjén Ferenc örökbecsűje megint célba trafált. A táncoslábúak vidáman álltak be vonatozni.

– Szingli fiúkra vadászunk – mesélte egy Ildi néven bemutatkozó huszonéves leányzó. Azt hittük, szórakozik. Mármint velünk. Ugyanis kifejezetten jól nézett ki a testhez simuló, rafinált  szabású alkalmi ruhában. Azt nem tudjuk, hogy végül is összeakadt álmai pasijával, abban viszont biztosak vagyunk: a félhomályba borult arénában néhány jóképű titán megízlelte a sikeres csajozás ízét. S ha már az ízeknél tartunk: ahol máskor élet-halál harcot vívnak a kosarasok, ott vasárnap éjszaka terített asztal várta vendégeket. A parti-beugró amúgy 3000 forint volt. A garantált jó hangulaton kívül egy pohár pezsgőt kínáltak, s éjfélkor virslit szervíroztak a mulatozóknak. 

A Kaposban is a retro-divatot lovagolták meg, mert Apostol, Hungária, Fonográf, Balázs Fecó, Kovács Kati, Omega, LGT  és más klasszikus szóltak egész éjjel DJ. Ábel jóvoltából.
A vendégek szilveszter előtt amúgy mélyen a pénztárácjukba nyúltak, s igényesen felújították ruhatárukat. A corneres hölgyek körében népszerű szín lehet a pezsgő, a mélybordó, az égkék,  a piros és az ezüsttel megfuttatott fekete. Ahogy láttuk: ismét divat az estélyi, az urak jól szabott  öltönyben feszítettek.

Az új év kisebb durranással köszöntött be. Pukkanó pezsgők, csattanó csókok, no és természetesen vetőbombák robbanása rázta fel a Kossuth tériek hangulatát. A pezsgőfürdő aztán mindenki folytatta a szórakozást; nagy élet volt a Mozivilágban és a Pogoban is.

Ezek is érdekelhetik