Közélet

2007.01.03. 14:57

Pirula nélkül gyógyít

A környéken egyedülálló módon, a gyékényesi térségben térítésmentesen vehették igénybe a gyógymasszázst azok, akiknél a háziorvos indokoltnak tartotta. Az egyre többeket vonzó lehetőség azonban megszűnt.

Varga Andrea

Csordás József polgármestertől megtudtuk: elindult a „ forrás vadászat”, ám nem sok jóval kecsegtet. A szociális alapszolgáltatási feladatok ellátására szerveződött két éve a Gyékényes központú, és a porrogi körjegyzőség falvait, valamint Őrtilost, Zákányt és Zákányfalut tömörítő mikrotérség. Az új szervezetnek köszönhetően indult az újfajta szolgáltatás is. A vezetők úgy gondolkodtak: ha van a térségben képzett szakember, akkor miért ne hozzák helybe a szolgáltatást? A munkaügyi központ támogatásával egy évig alkalmazhatták a masszőrt, s bár nagyon akarták a folytatást, most mégis hiába várnak a betegek.

– Nehezen indult a dolog, kezdetben bizalmatlanok voltak az emberek – mondta Bukovicsné Dudás Judit gyógymasszőr. Aztán amikor kipróbálták, rájöttek, hogy milyen jó hatása van a masszázsnak. Voltak együttműködőbb orvosok, ők folyamatosan küldték a betegeiket. Úgy gondolkodtak, hogyha gyógyszer nélkül, masszírozással is lehet orvosolni egyes bajokat, akkor miért ne? Bukovicsné telefonja gyakran csörög, jönnének hozzá a betegek. Csordás József bizakodó, szeretne pénzt szerezni a folytatásra. Bukovicsné pedig azt mondta: félő, hogy mire odáig jutnak, elölről kezdheti az egészet, mert az embereket újra vissza kell szoktatni.

Ezek is érdekelhetik