Közélet

2007.07.17. 20:00

A Balatonra szavaznak

A legtöbb Somogy megyei politikus, közéleti személyiség és vállalatvezető a Balatonnál tölti a szabadsága jelentős részét.

SH-összeállítás

Tombol a nyár, eljött a szabadságolások ideje. Van mit kipihenni. Az érdeklődés mellett a pénztárca dönti el, hogy ki hová utazik. Ennek jártunk utána.

Sík József porrogszentkirályi háziorvos Rómában kapcsolódik ki. – Szeretem a déli tájakat, a déli embereket – mondta. – Természetesebbek, szabadabbak. Egyszer jártam már Rómában, de csak két napot. Most egy hétre megyek. S talán szeptemberben még az Adriára is eljutok, búvárkodni.

Katona Zoltánné, a törökkoppányi iskola titkára azt mondta, hogy augusztus első két hetében a három lányával Balatonmária-alsón pihennek a szülei nyaralójában. A férje csak egy hosszú hétvégére tud velük lenni. Külföldi nyaralásra nem telik a családnak.

Bóta László, a nagyatádi kórház főigazgató főorvosa: – Három hét szabadságomból kettőt itthon töltöttem, javarészt munkával. Azért pihenésre is maradt lehetőség, néhány napot belföldön, Debrecen környékén voltam, de a tengerparton, a horvátországi Makarskán is jártam.

Feigli Ferenc barcsi polgármester: – Augusztusban veszem ki az idei szabadságomat. Meglátogatom testvérvárosainkat, az erdélyi Székelyudvarhelyet és a szlovák Zselízt. S tervezek egy néhány napos hazai kirándulást valamelyik fürdőhelyre, valószínűleg Hévízre megyek.

Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke: – A válság nem megy szabadságra, én sem mehetek. Két hetet pihenek Somogyváron. Elérhető közelségben szeretnék maradni. Az jelent most igazi feltöltődést, ha a családommal lehetek és a somogyváriakkal találkozhatom.

Horváth Gyula a Balatoni Hajózási Zrt. igazgatója: – Augusztus végén Észak-nyugat Magyar-országra, Sopron környékére tervezzük a nyaralást. Négy-öt éve mindig itthon nyaralunk, mert rájöttünk arra, hogy milyen sok szép táj van, amit még nem láttunk.

Kálmán László barcsi feltaláló, mezőgazdász: – Keddtől péntekig Hévíz és Kehidakustány között, a zalacsányi kastélyszállóban pihenünk a feleségemmel. A nyugalom és a víz mellé jó programokat ígérnek, komolyzenei koncertekkel. Ennél a néhány napnál több nem jut magunkra.

Kiss László a marcali sportcsarnok vezetője: – Voltunk már Olaszországban, a fiúnkat látogattuk meg, aki az U20-as magyar férfi kosárlabdacsapat tagjaként részt vett az Európa Bajnokságon. Hosszabb nyaralást nem, de hétvégi családi programokat beterveztünk.

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere. – Székelyföldön nyaralok kislányommal, ahova 15 éves partnertelepülési kapcsolat is köti Fenyvest. Olyan csodálatos természeti környezetben, akkora barátságot sehol máshol nem kap az ember, mint a Hargita lábánál.

Ősz István, a nagyatádi rendőrkapitányság vezetője: – Idén belföldön leszek a nyáron. A családommal a Balatonhoz megyünk egy időre, a szabadságom többi részét pedig otthon, a ház körül, csendes, de aktív pihenéssel, olvasással, kertészkedéssel, szeretném tölteni.

Suchman Tamás a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke: – A Balaton mellé megyek kikapcsolódni. Az elmúlt tizenhét esztendőben mindössze háromszor nyaraltam külföldön, az összes többi évben itthon töltöttem a vakációt. Én szeretek itthon lenni.

Znamenák István, a Csiky Gergely Színház igazgatója: – Kétszer egy hetet pihenek a családommal; egy alkalommal a Velencei-tónál kirándulunk, majd pedig Miskolcon és környékén. Amúgy pedig amikor csak tehetjük, lejárunk a Balatonra.

Ezek is érdekelhetik