Közélet

2007.07.19. 20:10

Száztíz beteg estig a sebészeti ambulancián

Az orvosok is érzékelik, hogy megtelt a Balaton-part. A siófoki kórház munkatársai azt mondják: ők is azt tapasztalták, hogy a szezon már júniusban elindult, hiszen azóta nagyüzemben dolgoznak. A sebészeti járóbeteg ellátáson éjjel-nappali szolgálat működik. Az itt dolgozók kedden este hét óráig száztíz beteget vettek fel.

SONLINE

Ez ellátott szám az ügyeletes orvos szerint rendkívüli soknak számít. – Több a rosszullét, ügyeleti időben gyakrabban kell műteni. Elsősorban sebészeti jellegű operációk száma emelkedett – mondta Varga Ferenc a siófoki kórház főigazgató főorvosa. Az emberek leggyakrabban végtagtöréssel, és strandsérülésekkel mennek a kórházba. Mindez az orvosok szerint annak köszönhető, hogy a hőség miatt jóval figyelmetlenebbé válunk. A hét első napjaiban az éjszakai mulatozások is éreztetik hatásukat.

Az orvosok számos olyan panasszal találkoznak, amelyek az áttáncolt éjszakák után jelentkeznek. Ilyen a bokaficam is. A nagy meleg miatt türelmetlenek a betegek, nehezen értik meg, ha az orvosoknak a vágott sebük ellátása helyett életmentő műtétet kell végrehajtaniuk. Teljes gőzzel üzemel az üdülőorvosi szolgálat is, ahol július 1-je óta 24 órában látják el a nyaralóvendégeket. A rendelő tegnap délután is tele volt.

Ezek is érdekelhetik