Közélet

2007.09.12. 15:46

Összefogtak a gimnáziumi viharkár enyhítésére

– Csodálatos módon érkezik a segítség – mondta Fehér Zoltánné Tüzes Zsuzsanna, a csurgói református gimnázium és általános iskola megbízott igazgatója. Augusztus végén orkán erejű szélvihar söpört végig a térségen, nagy mennyiségű csapadékkal, jéggel.

Varga Andrea

A gimnázium épület horganylemez tetőfedésének mintegy 80-100 négyzetméteres darabja leesett a főbejárat mellé, magával sodorta az antennát, villámhárítót, vezetékeket, csatornát. Valószínűleg villámcsapás is érte az iskolát, ugyanis több számítógép, monitor, s a szerver is meghibásodott. A gimnázium védett parkjában derékba tört és tövestől kicsavart fák, lefejezett fenyőfák, üvegcserepek jelezték a vihar útját.

A tető azóta elkészült, már csak a csatorna és villámhárító felszerelése van hátra. A munkálatok eddig három millió forintba kerültek, s még nem fejeződtek be. Szerencsére sok segítséget kap az iskola a fenntartótól, az egyházkerülettől, magánszemélyektől, vállalkozóktól, szülőktől, kollégáktól és gyülekezetektől. Szinte naponta érkeznek a felajánlások. A szóládi, tatai és inkei gyülekezet adománya mellett például a Nagykőrösön tartott országos református tanévnyitó istentisztelet perselypénzét is megkapták. Az igazgatónő elmondta: a parkot ért kárra a biztosító nem fizet, így rendkívül hálásak a Református Szeretetszolgálat katasztrófa elhárító csoportjának, akik segítenek rendbetenni azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!