Közélet

2008.08.16. 08:54

Hazatért a Siotour és a cégvezető

A Siotour hazatért. Ezzel a szlogennel támadt fel az egykori megyei idegenforgalmi hivatal. A Siotour védjegyét és a név használati jogát Siófok vásárolta még, amivel a város új céget alapított.

Kolumbán Tünde

Szülővárosában éledt újjá az 1946-ban Siófokról indult legendás idegenforgalmi vállalat, ami akár a régi időkben, városi turisztikai cégként működik majd. Régi siotourost választottak a kft. élére: Perjési Sándor tíz éven át dolgozott az egykori turisztikai társaságnál. Öt évig egy dél-tiroli wellness-centrumban volt vezető, így a cég újjáélesztésével kapcsolatban is akadnak tervei, és a Siotour működtetése alá került Galerius fürdő átalakításához is hozzáadta már a saját ötleteit.

Perjési Sándor úgy látja: a Siotour az Ibusz után Magyarország második legnagyobb idegenforgalmi cége volt, így a név ismertségére ma is lehet építeni. Mivel a márka nemcsak a hazai, hanem a külföldi piacon is jól csengett, a régi kapcsolatok felelevenítésével megvan a lehetőség arra, hogy Siófok visszahódítsa a külföldi turistahadat.

Perjési Sándor a Galerius fürdő adottságait kihasználva üdülési csomagokat értékesít. – A csomag tartalmazza a szállást, az étkezést és programokat A tervezhetőség miatt már megkezdtük a jövő évre szóló előértékesítéseket. A csomagokkal főként a családokat célozzuk meg, ez a célcsoport eddig kissé háttérbe szorult.

E feladatok mellett a tervek szerint hamarosan megkezdődhet a Galerius bővítése. A város 200 millió forintot költ a fürdő megújítására, s pályázati támogatást is igényelt e mellé. – Két év eltelt az élményfürdő megnyitása óta. A külföldi tapasztala-tok is azt mutatják, hogy szükség van az újdonságokra. Mi nem gyógy-, hanem élményfürdő vagyunk, ezért a wellness- és egészségturizmusra szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni – hangsúlyozta az új vezető, hozzátéve: a Galerius nem akar versenyezni a Balaton környéki gyógyfürdőkkel.

Az átalakítás után a fürdő vízi-báros kültéri medencével, óriáscsúszdával, napozóterasszal bővül, az alagsorban pedig szaunavilágot alakítanak ki, melyben egy különleges megoldásnak köszönhetően még havazni is fog. Az újdonságok harmadik eleme egy egészségcentrum kialakítása lesz, ahol a vendégek vízágyakon élvezhetik a különféle kezeléseket.
Perjési Sándor örül, hogy feléledt a Siotour, mert a nagy családra emlékeztető hajdani kollektíva nosztalgikusan gondol a régi szép időkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!