Közélet

2008.09.26. 12:30

Emberrablás miatt nyomoz a rendőrség

Emberrablás miatt indított eljárást a rendőrség Balla György, az MDF Somogy megyei elnökének ügyében.

Sonline

Emberrablás miatt indított eljárást a rendőrség Balla György, az MDF Somogy megyei elnökének ügyében. Az adatgyűjtés után az ügy átkerül a Nemzeti Nyomozó Irodához.

Tegnap derült ki, Balla Györgyöt, az MDF Somogy megyei elnökét az országos választmány szombati ülése előtti péntek este valaki elvitte otthonról és egészen szombat reggelig nem tudták, mi történt vele – állította megdöbbentő nyilatkozatában Almássy Kornél.

Elmondta: Balla Györgyék családi vállalkozásába aznap zárás előtt belépett egy fegyveres, kommandós egyenruhát viselő, a Nemzetbiztonsági Hivatal jelvényével rendelkező férfi, és felszólította, hogy kövesse. Nem vihetett magával semmilyen kommunikációs eszközt. Balla György a fegyveres felszólítására, nem saját készülékről érzékelhetően riadtan hívta fel Latrovicza Gábort, az MDF elnökségi tagját, és csak annyit mondott: azonnal menjen el otthonról és dobja telefonját a Dunába. A fegyveres egy idegen lakásra vitte, csak reggel 6 órakor vitte haza, és az aznapi választmányi ülésre vezető úton is követték. Mindezt tanúsítják, akik a félelmetes akció időpontjában a helyszínen tartózkodtak.
Lapunk kérdésére Balla György megerősítette: mindenben alátámasztja az Almássy Kornél által elmondottakat.

Rózsahegyi Péter, az MDF választmányi tagja azt mondta: szombaton reggel Balla Györggyel indultak a választányi ülésre Budapestre. A megyei elnök vezetett, de furcsa volt, hogy egy teljesen idegen autót. Hogy Balla György feszült volt-e, arra Rózsahegyi Péter azt válaszolta: ez az utóbbi időszak történései miatt természetesnek volt tekinthető, s azt sem lehetett kizárni, hogy egyszerűen a fáradtság miatt. Nem is kérdezősködtek, a megyei elnök pedig semmit sem szólt.

Egyébként Almássy Kornél,  aki szeptember 12-én lépett vissza az elnökjelöltségtől, biztonsági őrökkel érkezett a tegnapi sajtótájékoztatóra, hol elmondta: őt, feleségét és a mellette álló MDF-eseket is többször megfenyegették, mielőtt úgy döntött, visszalép az MDF elnökjelöltségétől. Sajtónyilatkozában hangsúlyozta: az őt ért fenyegetések mögött "a hatalom, a titkosszolgálat sejlett fel, új értelmet adva, sokkal fenyegetőbbé téve a korábbi eseményeket is". Almássy közölte: célja továbbra is egy erős és független jobboldali párt építése, és azt kéri az MDF szombati országos gyűlésének résztvevőitől, hogy minden fenyegetés ellenére szavazzanak nemmel Dávid Ibolya elnökké választására.

Herényi Károly frakcióvezető, somogyi országgyűlési képviselő úgy kommentálta nyilatkozatában az elhangzottakat: Almássy Kornél mai nyilatkozata egy megzavarodott ember vagdalkozása, amelyből semmi sem igaz. Lelkiismerete nem hagyta nyugodni, összeroppant saját tette súlyától, következményeitől. Almássy Kornél drámája azt üzeni: senki ne szövetkezzen a politikai alvilággal. Az MDF testületei rövid időn belül megvitatják, mit kezdjünk ezzel az emberi drámával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!