Közélet

2008.11.26. 13:14

A tea, a cukor mindig jól jön

A vöröskereszt megyei szervezeténél használt ruhából van elég, hiszen egész évben kapják a ruhákat. Sótonyi Tiborné igazgató szerint azonban tartós élelmiszerből bármekkora mennyiséget fel tudnak használni.

Márkus Kata

– Milyen akciókkal készül a vöröskereszt a karácsonyra?
– A vöröskeresztnél öszszegyűjtött használt ruhákat a helyi önkéntes szervezetek osztják szét rendszeresen, hiszen ők tudják, hogy adott településen ki a rászoruló. Ruhaneműnk van bőven, mert egész évben kapunk. Ami viszont mindig jól jön, az a tartós élelmiszer. Főleg tea és cukor fogy sok Kaposváron a hajléktalanszállón és Nagy-atádon a családok átmene-ti otthonában. Cégek felajánlásai jelentenének segítséget.

– A válság ellenére adakozóak a cégek?
– Nem kifejezetten a válság miatt, de már jó ideje azt hallani tőlük, hogy túl sokan kérnek. S amikor már a ki tudja hányadik megkeresés érkezik hozzájuk, nem csoda, hogy nemet mondanak. Sokszor nehéz eldönteniük, hogy kit támogassanak, s azt mondják, akkor inkább senkinek nem adnak semmit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!