Közélet

2008.12.12. 11:26

Reménysugár az irmapusztai bérlőknek

Nem ok nélkül remélik a Balatonlelléhez tartozó Irmapuszta lakói helyzetük rendeződését: a szolgáltató az elektromos hálózat korszerűsítését kezdte el, ez feltétele az ingatlanok értékesítésének.

Füleki Tímea

Az irmapusztaiak a Balatoni Halászati Zrt-től bérlik a lakásokat, és hosszú évek óta várják, hogy megvehessék azokat, és rendezhessék lakókörülményeiket. Ígéretből sosem volt hiány. A halászati cégnél már legalább öt éve eldöntött, hogy eladják az ingatlanok nagyobb részét, most azonban úgy tűnik: az akadályok gyors egymásutánban gördülnek el a szándék elől.



– A Balaton-törvény módosulásával megoldható a telkesítés. Ha belterületté nyilvánítják a részt, akkor megkezdjük a lakások nagyobb részének értékesítését – jelezte Kiss György Károly, a Balatoni Halászati Zrt. cégvezetője. Hozzátette: akadnak lakások, melyeket a későbbi jogviták elkerülése végett nem érdeke eladni a cégnek, a többség viszont megveheti bérelt otthonát.
– A belterületbe vonás folyamatban van, és legkésőbb jövő év második felére lezárul, tudtuk meg Kenéz István polgármestertől. Elmondása szerint az önkormányzat minden tőle telhető támogatást meg fog adni az irmapusztaiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!