Közélet

2009.03.10. 14:15

Kiáll a Bokros-döntés mellett a somogyi MDF-elnökség

Bokros Lajos jelölése nem okozza a párt arculatvesztését, értékeinek gyengülését, fogalmazott kérdésünkre a Magyar Demokrata Fórum somogyi alelnöke.

Balassa Tamás

Mészáros Ákos elmondta: elnökségük tagjaival értékelte kedden az országos vezetés döntéseit. Nem osztják az MDF széthullását vizionálók aggodalmait.
– Egyetlen ember nem tud ekkora változást előidézni egyetlen párt életében sem, a demokrata fórum konzervatív, keresztény értékeket vall, és ezen Bokros Lajos jelölése sem változtat – mondta Mészáros Ákos.
Az alelnök, aki a felfüggesztett Balla György volt megyei elnök helyett viszi a somogyi szervezet ügyeit, kijelentette: elfogadják és magukra nézve kötelező érvényűnek tartják az országos választmány hétvégi döntését. Ezzel szoros, 48:44-es szavazással döntöttek Bokros EP-listavezetéséről.

[caption id="" align="aligncenter" width="340"] Kiállnak a jelölése mellett
[/caption]



Boross Péter volt miniszterelnök javaslatáról, miszerint országos gyűlésen kell megerősíteni a párt konzervatív irányvonalát, Mészáros elmondta: ha úgy alakul, ott lesznek, és szavaznak. Voksukat előtte a megyei választmány ülésén egyeztetik. A balratolódás veszélye miatt felmerülő esetleges tisztújítás esélyéről említés szintjén sem beszéltek még a somogyiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!