Közélet

2009.03.17. 08:04

Számlalottó: Balatonföldvárra került a milliós nyeremény

Somogyi nyertese is van az országos számlaakciónak. A kormány a feketegazdaság elleni küzdelem egyik elemeként indította útjára a Tiszta Haszon Programot.

Varga Andrea

A programban mindenki pályázhat, aki beküldi a nevére szóló, 2009-ben kiállított és legalább 1000 forint értékű, lakossági szolgáltatásról szóló számla adatait.

A Kormányszóvivői Irodától tudjuk: március 15-éig összesen több mint 85 500 pályázat érkezett be a Szerencsejáték Zrt.-hez. Januárban 36 ezren, februárban 34 ezren pályáztak, márciusban eddig 15 ezer pályázat érkezett.   



– A számla amellett, hogy lehetőséget ad pályázni és nyerni, egyben azt is jelenti, hogy a számla kiállítója – így például a fodrász, a taxis vagy a vízvezetékszerelő – vállalja, hogy az emberek által megfizetett adót be fogja fizetni a közösbe, ezzel pedig nemcsak a havonta kisorsolt tíz díjazott, hanem az egész ország nyer – mondta Lőrincsik Éva, a Kormányszóvivői Iroda munkatársa. A program révén többen kérnek számlát azokról a szolgáltatásokról, amelyeket amúgy sokszor számla nélkül vesznek igénybe, azaz olyan jövedelmek után is hozzájárulnak majd a közterhekhez, amelyek esetében gyakran elkerülték az adófizetést.

Eddig két sorsolás volt, a díjazottak neve nyilvános.
Somogyból januárban nem volt nyertes, ám februárban a balatonföldvári Szabó Zsoltnak kedvezett a szerencse, aki azonban – A Kormányszóvivői Irodán keresztül üzente –nem akart nyilatkozni. A következő sorsolás április 1-jén lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!