Közélet

2009.04.03. 14:33

Balhé a boltban: kiszúrták az étrend-kiegészítőket az ellenőrök

Somogyban gond volt az étrend-kiegészítőkkel, fennakadtak a rostán a kereskedők. Javában tart a Kikelet II. vizsgálat.

Harsányi Miklós

– Tizennyolc ellenőrzés volt eddig nálunk – közölte pénteken délután a Sonline.hu-val Lövey László megyei főállatorvos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának igazgatója. Somogy négy – a kaposvári, a siófoki, a nagyatádi és a marcali – állatorvosi kerületének munkatársai vesznek részt a vizsgálatban.



A teljes körű ellenőrzés kiterjed az élelmiszerek eredetére, a jelölésre, a tárolási körülményekre, s a kereskedelmi forgalmazás körülményeire is.
A szakember elmondta: az étrend-kiegészítők jelölésesénél találtak pontatlanságot. – Ezek a termékek különleges tulajdonságúak, s a vásárlók tájékoztatása ilyen árucikkeknél különösen fontos – emelte ki a főállatorvos. Néhány esetben fordult elő ilyen jellegű hiba, az eljárást megindították a kereskedők ellen.

Április elsejétől a hónap végéig tart a Kikelet II. élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi ellenőrzés. Az akció közvetlen célja a fogyasztók és a tisztességes kereskedők védelme a szabálytalan kereskedőkkel és beszállítókkal szemben valamint a közvéleményt irritáló jogsértések felszámolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!