Közélet

2009.06.17. 15:26

Szakítás az MDF-ben? Ha Dávid marad, Balla megy

Megszakít minden kapcsolatot az Ifjúsági Demokrata Fórum a Magyar Demokrata Fórummal, ha az MDF szombati országos gyűlésén Dávid Ibolya marad a párt elnöke – áll az IDF közleményében.

Vas András

– Húsz éve állunk az MDF mellett, de ezzel a pártvezetéssel, mely megtagadja a múltját, az antalli örökséget, nem kívánunk tovább együttműködni – mondta Balla György, az IDF-alelnöke, az MDF somogyi elnöke. – A kudarcokban, a pártszakadások után is kitartottunk, s most sem az EP-választások szerintünk sikertelensége, hanem az elvtelenség miatt döntöttünk így. A cél láthatóan egy új liberális párt felépítése, ehhez viszont mi nem asszisztálunk.
Balla György hozzátette, ha a szombati gyűlésen maga ellen bizalmi szavazást kérő Dávid Ibolya pozíciójában marad, ő is kilép a pártból.



– Úgy tudom, a gyűlésen, amúgy törvénytelenül ismét megpróbálkoznának a kizárásommal – folytatta az MDF jelenleg még megyei vezetője, akit az év elején szerinte törvénytelenül már egyszer kizártak a pártból, ám ő ezt a döntést megtámadta. – Ha a bizalmi szavazáson az elnökasszony nyerne, úgy sem maradnék az MDF-tagja, így nem is fogom megfellebbezni a kizárásról szóló határozatot. Egyúttal megszűnne a párt balatonkeresztúri szervezete is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!