Közélet

2009.11.29. 18:52

Csodabetlehem Vörsön

Világelsőségre pályázik Futó Péter és betlehemépítő csapata a vörsi bibliai életképpel.

Vigmond Erika

Benevezték a vörsi betlehemet a Guinness rekordok könyvébe. A hivatalos visszajelzés szerint még nincs olyan kategória, mint a legnagyobb, templomon belül épített betlehem. Ez azt jelenti, hogy a kategória megnyitásával ők lehetnek az elsők. A hagyományokhoz híven idén is ünnepi szentmise nyitotta meg a vörsi templom kapuit az európai hírű betlehem előtt. A település karácsonyi meglepetése 60 éve mindig felépül a templomban. Húsz éve a falusiak segítségével Futó Péter keze alatt formálódik a bibliai életkép, egyre nagyobb teret hódítva el a templomból.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Negyven-ötvenezer látogatót vonz az európai hírű betlehem Vörsön
[/caption]

– Az ötven négyzetmétert térben már bővíteni nem tudjuk, a részletekkel tesszük teljesebbé – mondta Futó Péter. – Harminc ember dolgozott velem az idén, harminc láda különböző mohát használtunk fel és harminc fenyőt vágtunk ki az építéshez. A gipszből készült alakok kivételével minden természetes anyagból készült, s csodaszép, élethű kidolgozással mutatja be Jézus születésének jelenetét.



A vörsi betlehem mindennap látogatható, vasárnaponként pedig adventi rendezvénysorozattal várja a látogatókat a Kis-Balaton fővárosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!