Közélet

2011.05.16. 16:12

Balatonboglár kitakarítva

A cserkészek tízparancsolatának egyik pontja, hogy szeretik a természetet és óvják az állatokat, így nem csoda ha segítettek kitakarítani Balatonboglárt a fiatalok, akik szintén csatlakoztak Somához és csapatához.

Sonline

Horváthné B. Lívia szülőként írt szerkesztőségünknek e-mailt Balatonboglárról. Fotókat is küldött, amelyek azt dokumentálják, hogy a diákok kitakarították a Jankovich-telepet.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Összeszedték a szemetet is a diákok
[/caption]

Valamennyien a Gaal Gaszton-ról elnevezett cserkészcsapat tagajai. Azt már Pauer Sándor parancsnoktól tudjuk, hogy a cserkésztörvényekben, a tízparancsolatukban benne van: a cserkész szereti a természetet, és óvja az állatokat. Nem véletlen tehát, hogy a csapat, amely három leány és öt fiú őrsből áll össze, minden portyáját, táborát erdőben tartja. S rendkívül jól érzik agukat a természetes környezetben.



A cserkészcsapatot– amelybe a szeptemberi toborzókon nyerhetnek felvételt a jelentkezők – még 1990-ben alapította Szőllősi Ferenc helyi plébános. Névadójuk Gaal Gaszton, aki Bogláron született, s a képviselőház elnökségéig vitte.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Közös nagytakarítás Balatonbogláron
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!