Közélet

2011.05.09. 10:52

Újabb LEADER-eredmény

Promóció Még tizenkettővel bővült a „Dél-balatoni LEADER” Nonprofit Zrt. területén LEADER-forrásból támogatott ügyfelek száma.

(x)

Újabb nyerteseket hirdethetett a „Dél-balatoni LEADER” Nonprofit Zrt., ezúttal a vidékfejlesztési program harmadik tengelyes intézkedései között második körben támogatott ügyfelek kapják kézhez a határozatokat.

Kollmann Gergely igazgatósági elnök arról tájékoztatott, hogy a falumegújításra pályázók között a nonprofit zrt. területén minden ügyfél nyertes lett, míg a kis- és középvállalkozások esetében valamivel több, mint az igénylők felének pályázatát bírálta el pozitívan az irányító hatóság. Egyetlen nyertest hirdettek a turisztikai pályázók között.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Egy a sok jó példa közül. Ambrus Attila balatonfenyvesi internet-kávézója korábban kapott LEADER-támogatást, s a beruházás most a finisben van. Képünkön a vállalkozó Kollmann Gergely igazgatósági elnökkel
[/caption]
– Így eddig térségünkbe az IKSZT-kel együtt összesen több mint másfél milliárd forint támogatás érkezett – emelte ki az igazgatósági elnök.
Gál Zsuzsanna munkaszervezet vezető elmondásából kiderült: a nyertesek köre tovább bővülhet, ugyanis összesen hat fellebbezést nyújtottak be a most elutasított pályázók, ebből ötöt vállalkozások.

Ahol a támogatási határozat birtokában rögtön munkához láthatnak, az többek között Balatonberény, melynek turisztikai egyesülete a turisztikai intézkedés egyetlen nyertese.
– A Bokrosi szőlőhegyen vezet majd a két turistaútvonal, melyek LEADER-forrásból valósulhatnak meg – tájékoztatott Horváth László balatonberényi polgármester, az önkormányzat ugyanis együttműködő partnere a pályázó civil szervezetnek. – Ezeken az útvonalakon két rönkkilátó készül, melyekben tájékoztatókat helyeznek el a Balaton nyugati medencéjében feltáruló látnivalókról. Tájékoztató táblák a műemlék pincék melletti útvonalakon is lesznek, de a községben is elhelyeznek 16 darabot – fűzte hozzá Horváth László.

Töltse le a Somogyi Hírlapban megjelent oldalt!

Szépülhet Somogyvámos is a most nyertessé nyilvánított pályázatból, ők falumegújítás jogcímen nyertek milliókat a központi tér parkosítására.



– Őszre tervezzük a munkálatokat a faluközpontban lévő buszmegállónál. A készülő parkban örökzöldeket, rózsákat ültetünk, s ide kerül településünk híres szülöttének, Lotz Jánosnak a faragott szobra – indokolta Dékányné Károly Marianna polgármester azt, hogy a zöldterület a Lotz János emlékpark nevet viseli majd, ha elkészül.
Jóval magasabb színvonalon, gazdaságosabban és hatékonyabban működtetheti éttermét és panzióját a jövőben a balatonberényi Kovács család, akiknek technológiai fejlesztésre benyújtott pályázatuk nyert mikrovállalkozások támogatása jogcímen.
– A konyha teljes egészében megújul, 21 éves berendezéseinket cseréljük le és egészítjük ki korszerű eszközökkel – részletezte a tervezett fejlesztéseket Kovács László tulajdonos-ügyvezető, aki azt mondta: szinte már hinni sem merte, hogy az elhúzódó elbírálási idő után végül nyertesként hirdetik ki terveiket.

Még tizenkettővel bővült a „Dél-balatoni LEADER” Nonprofit Zrt. területén LEADER-forrásból támogatott ügyfelek száma. (x) Egy a sok jó példa közül. Ambrus Attila balatonfenyvesi internet-kávézója korábban kapott LEADER-támogatást, s a beruházás most a finisben van. Képünkön a vállalkozó Kollmann Gergely igazgatósági elnökkel -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!