Közélet

2011.07.28. 18:22

Nincs olyan őrült, aki kötözködne a nagybajomi rendőrrel

A tizenöt kilós kézisúlyzó csak bemelegítés, kell a bicepsznek egy kis mozgás, mielőtt komolyabban terhelik. A fokozatosság jegyében aztán jön a harmincas a szemre is rémisztő ötvenes előtt.

Vas András

A fülhallgatóból R''n''B-foszlányok szűrödnek ki, pedig a vasakhoz talán jobban passzolna valami zúzós, skandináv metál.
– Ütemében ez illik a legjobban a mozgáshoz – magyarázza Kovács Richárd törzsőrmester, a Kaposvári Rendőrkapitányság járőrvezetője, aki nem mellékesen a Somogyi Rendőr SE testépítője. És háromszoros, egyben örökös Mr. Zsaru. Utóbbi cím egyedüli birtokosa idehaza, hiszen korábban még senki sem volt képes zsinórban háromszor elhódítani a címet.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A New York-i világjátékokra gyúr az örökös Mr. Zsaru
[/caption]
Közben gépet váltunk, a bicepsz után a váll-, mell- és hátizmokat dolgoztatja meg, meglehetős intenzitással. Persze érthető a buzgalma, hiszen szűk hónapja van a New York-i Rendőr és Tűzoltó Világjátékokig. Ahol a hetven kilónál könnyebb testépítők között a kaposvári törzsőrmester képviseli majd Magyarországot. Illetve reményei szerint ennél több rejlik majd a viadalban, hiszen nem titkoltan győzni megy a Nagy Almába.
– Különben nem kelnék mindennap hajnali negyed négykor – borzaszt el ismét Kovács Richárd, majd vázolja egy napját: négykor indul Nagybajomból, ötkor már edz, aztán jöhet a szolgálat, mely után szolárium és újabb edzés következik. – Este tizenegy körül érek haza, s lefekvés előtt még főzőcskézek egyet.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az örökös Mr. Zsaru
[/caption]
A felkészülési időszakban ugyanis a tréningek mellett az étkezés is kiemelt figyelmet kap: szigorú időbeosztás szerint hétszer kell táplálkozni, persze kifejezetten zsírszegény, ám fehérjedús ételeket.
– Rizs, csirkemell, tojásfehérje – sorolja nem túl lelkesen a törzsőrmester. Persze érthető letörtsége, jelenleg éppen harmadik hónapja él hasonlóan unalmas ételeken. – Nagyon megennék egy hamburgert – sóhajtja, s kiderül, a csipsz és a kóla is hiányzik. Ám mivel a versenyre hoznia kell a súlyát – kilencvennégy kilóról indult a fogyasztás –, s az izmoknak sem mindegy, milyen tápanyagból kell építkezniük, egy közepesen lucullusi lakoma is várat még magára.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Négy hónap felkészülés és huszonhat kiló fogyás
[/caption]
Persze a cél szentesíti az eszközt, s mivel tizenhárom éve azért kezdett el gyúrni, hogy egyszer elmondhassa magáról, ő a Mr. Zsaru, úgy érzi, megéri a rengeteg lemondás. És a még több edzés. Amiből kijut a korábban – szerinte – elhanyagolt, vagy legalábbis lassabban erősödő lábaknak is – külön figyelni kell az arányosságra, hiszen a zsűri nem a mindennél nagyobb muszklikat, hanem a testfelépítés és izmok arányait nézi.Utóbbiakra szerencsére szolgálatban még nem volt szükség, persze nincs olyan őrült bűnöző, aki leállna kötözködni egy rendőrrel, akin láthatóan nem csak az S-es póló feszül...

Ezek is érdekelhetik