Közélet

2011.09.03. 08:02

A vállalkozón bukik az uniós fejlesztés? Nagyatád bekeményít

A nagyatádi önkormányzat csütörtökön felmondta a kivitelezővel kötött építési vállalkozói szerződést a városközpont többcélú fejlesztéséhez kapcsolódó projektben.

Jeki Gabriella

Az építési, felújítási, bővítési, infrastruktúra fejlesztési feladatok ellátását közbeszerzési eljáráson nyerte el a K+K Bau Profil Zrt., amelyben a városi vásárcsarnok, illetve a művelődési ház átalakítása szerepelt. A munkaterületet még tavaly augusztus 26-án, illetve az idén január 11-én vette át. Az önkormányzat álláspontja szerint a vállalkozó veszélyeztette az Európai Unió által támogatott projekt megvalósulását.

A városatyák a képviselő-testület ülésén döntöttek a nagyatádi kórház pszichiátriai-rehabilitációs részlegének fejlesztéséről is, amelyhez pályázati segítséget remélnek. A projekt segítségével javulhat a komplex rehabilitációs szolgáltatásokhoz való hozzáférés, magában foglalva a betegség következtében kiesett képességek helyreállítását, a megmaradtak megerősítését, az önálló életvitel segítését, a foglalkoztathatóságot.

Emellett közbeszerzési eljárást indítottak a települési szilárd hulladékkal, és a távhőszolgáltatással kapcsolatos szolgáltató kiválasztásához. Jeki G.

Ezek is érdekelhetik