Közélet

2011.11.22. 07:28

Nagy hajrá, új városközpont még karácsony előtt

A Tab arculatát a következő száz évre meghatározó beruházás alapkövét januárban tették le a városközpontban, azzal az ígérettel: karácsony előtt fesztivállal avatják.

Fónai Imre

Elkészül a városközpont karácsonyra? – kérdik mostanában gyakran a tabiak. – El – jön a válasz Schmidt Jenő polgármestertől. A Tab arculatát a következő száz évre meghatározó beruházás alapkövét januárban tették le a városközpontban, azzal az ígérettel: karácsony előtt fesztivállal avatják.
– Van úgy, hogy naponta száz-százhúsz munkás sürög-forog az építkezésen – így Schmidt Jenő. – Hajráznak tehát a munkások és jól hajráznak, hiszen egy hónap múlva átadás. A térburkolat készül most, az épületek állnak.

Parkolókkal, parkkal, a valaha a Tabon áthaladó kereskedők által tojáspincének használt jókora létesítményben borpincével és múzeummal együtt tizenhatezer négyzetméter épült be, üzletekkel és lakásokkal. A beruházás összköltsége 532 millió forint, amiből 432 milliót nyert el Tab városközpont-rehabilitációs pályázaton. Mintegy hatvanötmilliót az önkormányzat tett ehhez hozzá, a többit a vállalkozók.Schmidt Jenő úgy fogalmaz: a helyiek által Takács-házként emlegetett épület elbontásával kinyíló téren ahhoz szerettek volna illeszkedni, ahogyan elődök is építkeztek, de persze a település régi arcát modern formában visszaadva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!