Közélet

2011.11.22. 09:28

Turistacsalogató beruházás uniós milliókból

A balatonfenyvesi turisztikai egyesület ötvenmillió forintos uniós támogatással láthat neki turistacsalogató elképzeléseinek megvalósításához.

Vigmond Erika

Tóth József, az egyesület elnöke elmondta: az összeg egy részéből a régóta nem működő kertmozit élesztik újra. Kicserélik és ki is bővítik a tetejét, hogy a színpad is fedett legyen, technikai berendezéseket, székeket is vásárolnak. Jelentős beruházás lesz még a három túraútvonal kijelölése: Somogyszentpálhoz, a Fehérvízi láphoz, illetve Csisztapusztához. A túrázóknak kulcsos házat alakítanak ki, kölcsönözhető elektromos kerékpárokat, fakutyákat, korcsolyákat is vásárolnak. Az egyesület irodája napelemeket kap, melyek az elektromos biciklik feltöltését is lehetővé teszi.Tóth József kiemelte: azért elektromos kerékpárokban gondolkodtak, hogy az idősek is kényelmesen elkerekezhessenek például a csisztai fürdőbe. A strandokra új, vandálbiztos információs pontokat helyeznek ki, de a projekt részeként kiadványokat, prospektusokat készíttetnek, rendezvénysátrat is beszereznek, illetve hagyományőrző céllal elindítnak egy rendezvényt: fenyővirágzáskor Fenyvesfesztivált rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!