Közélet

2012.02.03. 17:12

Jó hírek a diplomaosztón: plusz állami helyeket kap az egyetem

A Kaposvári Egyetem 173 hallgatója tett sikeres záróvizsgát az elmúlt félévben. Közülük valamivel több mint 110-en vehették át diplomájukat pénteken az egyetem auditóriumában.

Márkus Kata

A végzettek 35 százaléka nem kapta meg oklevelét nyelvvizsga hiányában a Kaposvári Egyetem diplomaosztó ünnepségén, ahol Szávai Ferenc rektor azt mondta: az új felsőoktatási törvény szerint Magyarország egyik állami egyeteme maradt a Kaposvári Egyetem.
– Ám a hely és a rang megőrzése a jövőben is komoly feladat lesz – hangsúlyozta Szávai Ferenc. – Egyetemünknek nincs más esélye, csak a teljes összefogás.



A diplomaosztón öt jelöltet fogadtak doktorrá. Kovács Zoltán oktatási rektorhelyettes pedig kiemelte: a legfrissebb hírek szerint a gazdaságtudományi karon is kapott államilag finanszírozott férőhelyeket az egyetem.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Kaposvári Egyetem 173 hallgatója tett sikeres záróvizsgát
[/caption]
– Azt egyelőre még nem tudni, mennyit – mondta Kovács Zoltán. – Ugyanakkor azok számára, akik már több mint három éve záróvizsgáztak, ám azóta sem kapták meg diplomájukat nyelvvizsga híján, nyelvtanfolyamokat indít a Kaposvári Egyetem május-júniusban, ami vizsgával zárul. S ha ezt a vizsgát sikeresen teljesítik, akkor kiadja az intézmény a diplomát volt hallgatóinak. A nyelvi kurzusok részleteiről a szenátus február 29-én dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!