Közélet

2012.04.20. 18:33

Hajózási szezonnyitó a remény és bizakodás jegyében

Ünnepséggel és a Balaton megkoszorúzásával kezdődött a 166. hajózási szezon pénteken a két legnagyobb személyforgalmat produkáló kikötő – Fonyód és Badacsony között.

Márton László

Közel negyedszázada rendezik meg a szezonnyitó ünnepséget a két település között – hangzott el ünnepségen, ahol Hidvégi József Fonyód polgármestere az idegenforgalom és hajózás fontosságáról, valamint a két tóparti település barátságáról beszélt.
Horvát Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója azokról a százezrekről szólt, akik élményekkel gazdagodva távoznak nyaralásuk végén a Balatontól.

– A hajózási évadnyitó legfontosabb üzenete a reménykedés és bizakodás – mondta köszöntője elején Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere. Úgy vélte: az idén eredményes szezon vár rájuk. A tó közepén, a két település között félúton, a Keszthely motoros fedélzetéről helyezték el koszorút a Balatonon.



– A tavalyi esős nyár után mindenképpen utasforgalom növekedést remélünk az idei szezontól – mondta az ünnepséget követően Kapócs Ferenc, a Balatoni Hajózási Zrt. kereskedelmi igazgatója. A szakember elmondta, hogy gőzerővel dolgoznak az új hajójuk felkészítésén, melyet szeptember 21-én Gróf Széchenyi István születésének 221. évfordulóján adnak át a nagyközönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!