Közélet

2012.05.17. 18:41

Vállalkozásukért küzdenek a kereskedők

Egyre nehezebb keretek között dolgoznak a vendéglátósok és a kereskedők; az optimális 3-5 év helyett gyakran csak 3-5 hónapra tudnak előretervezni – hangoztatták vállalkozók csütörtökön a Kisosz megyei küldött testületi ülésén.

Harsányi Miklós

Továbbra is nagy az üzleti adminisztráció, s egyre nyomasztóbbak a körülmények – pendítették meg. Újabb járulékok sújtják őket, már a segítő családtagot is szükséges bejelenteni, ez pedig további súlyos kiadást okoz a vállalkozóknak. Kertész Rezső, a Kisosz megyei társelnöke úgy fogalmazott: a boltosok, vendéglősök zöme máról hónapra él, többségük tartaléka elfogyott.



– S a napi nehézségeken túl olyan váratlan fejlemények is történtek, mint a siófoki-ügy – utalt a kólás céggel kapcsolatos döntésre. Megdöbbentőnek tartják az esetet, Kertész szerint soktucatnyi vállalkozó megélhetése kerülhet veszélybe, ráadásul a siófoki önkormányzat bevételét is befolyásolja az eset.
A rendezvényen nyolc szakember kapott kitüntetést. Elismerésben részesült a Somogyi Hírlap munkatársa, F. Szarka Ágnes újságíró is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!