Közélet

2012.08.24. 09:02

Alig nőtt a forgalom, mégis elégedett a hajózási cég

Bár a személyhajókon alig észrevehető utasszám-növekedés volt csak, mégis elégedett az idei nyár adataival a Balatoni Hajózási Zrt.

Fónai Imre

A kompok 6,4 százalékkal szállítottak több járművet az idén, mint tavaly augusztus 21-ig, a komputasok száma 4,5 százalékkal emelkedett. Egyetlen százalékkal nőtt a személyhajók utasforgalma és bár nyilván nagyobb előrelépést vártak a tavalyi gyenge idény után, a kicsit is meg kell becsülni... A komp január elsejétől augusztus 21-ig 252 400 járművet és 722 600 utast szállított. Tovább tart a bicikliturizmus fellendülése az üdülőrégióban: az előző év hasonló időszakához képest 27,1 százalékkal több, közel 43 ezer kerékpár szállításához váltottak jegyet az utasok.



A személyhajózásban 5,6 százalékkal nőtt az eladott jegyek utáni bevétel, amelynek egy része az utasok számának kismértékű emelkedéséből, nagyobbik része pedig az idei tarifaemelésből fakad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!