Közélet

2012.08.14. 09:22

Nagy a bizonytalanság, tisztújítás előtt a kamarák

Új vezetőséget választanak a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál (SKIK): keddtől szeptember elejéig tart az eljárás.

Harsányi Miklós

A jelenlegi küldöttek és tisztségviselők négy éves mandátuma lejár, jogszabály írja elő a voksolást. Első lépésben a tagozati üléseken választják meg a küldötteket, úgy tudjuk, Somogyban 32 személyt érint az eljárás. A szeptember hatodikai tisztújító közgyűlésen az új elnök és a négy alelnök személyéről is döntenek.

– Tudomásom szerint négy megyében már lezajlott a voksolás – reagált megkeresésünkre egy kamarai tag. – Nincs abban semmi különös, hogy épp a nyári szabadságolások idejére esik az eljárás. Somogy – ebből a szempontból – az országos mezőny első felében helyezkedik el, de nem az elsők között van.

A somogyi iparkamara élén – megalakulásától kezdve – Varga József elnök áll. Az ipari tagozat elnöke Tarsoly Gyula, a kézművesé Ojtó Lajos, a kereskedelmié Gulyás Árpád, míg a szolgáltatói csoport tevékenységét Horváth Gyula irányítja. A választással kapcsolatos esetleges személyi változásokat firtató kérdésünkre senki nem kívánt jóslásokba bocsátkozni. A SKIK szerkesztőségünket egyebek mellett arról tájékoztatta: a kamara a választás előkészítésével kapcsolatban a jogszabályok által ráruházott feladatokat elvégezte.



Nagy változás előtt áll az agrárkamara is. Miután a szakminiszter kinevezi az átmeneti elnökséget, s az megtartja az első ülését, a jelenlegi vezetés mandátuma megszűnik, közölték. Erre akár még augusztusban sor kerülhet, az új agrárkamarának legkésőbb jövő márciusig fel kell állnia. Az egyik tisztségviselő jelezte: nagy a bizonytalanság, számos részlet kevésbé ismert, így nem tudni a vagyonátvétel- és átadás pontos menetét. Ez Somogyban már csak azért is különösen fontos, hiszen az agrárkamarának saját, értékes székháza van Kaposváron, ezen kívül tizenegy irodát is fenntartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!