Közélet

2012.09.02. 18:49

El innen rablók! Kettős keresztet állított a Jobbik Segesden

Kettős kereszt avatóünnepséget tartottak a Jobbik somogyi alapszervezetei vasárnap Segeseden. A hármas halomra épített jelképnél ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész is beszédet mondott.

Sonline

A Segesd határában, a 67-es út szomszédságában felavatott kettős kereszt egy zarándokút mellett áll, amelynek végében egy kegykápolna és egy csodatévő forrás található, tudatta az eseményről egy forrásunk. A résztvevőknek a helyi alapszervezet elnöke, Büki Gábor elmondta, a keresztállítás munkálatai a nyáron kezdődtek a környezet parkosításával, amiben a község lakói, az alapszervezet tagjai vettek részt. A költségeket a megyei pártvezetés, helyi és vidéki szponzorok adták össze.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Emberek legyünk, és békében éljünk a Földön
[/caption]
Az ünnepségen Ander Balázs, a megyei közgyűlés képviselője beszélt a kereszt üzenetéről, mely „minden országhódító számára így szól: El innen rablók, ez a mi hazánk!” Kitért arra, ha nem vigyázunk nemzeti ereklyéinkre, kincseinkre, akkor azokat idegen hatalmak mesterkedései elrabolják tőlünk. Kesztyűs Attila, a Jobbik megyei elnöke a kettős kereszt szimbolikájáról szólt, és a jelentéséről, miszerint emberek legyünk, és békében éljünk a Földön.Borza Miklós plébános és Bartha Attila lelkész áldotta meg és szentelte föl a kettős keresztet, majd koszorúzás után ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész mondott beszédet. Azt mondta, az apostoli kettős kereszt a magyar nép kiválasztottságának szimbóluma. Kiemelte, jelenleg a magyar csak saját magára támaszkodhat. Az államtitkárok, csúcsminiszterek, de maga Orbán Viktor sem képes megoldani az ország problémáját, amit idegen hatalmak zúdítottak az országra, közölte a lelkész.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kettős keresztet állított a Jobbik Segesden
[/caption]

Ezek is érdekelhetik