Közélet

2012.10.30. 17:12

Vércukorszint a mobilinterneten át

Vércukorszintet mér, és a kezelőorvos által is elérhetően internetes felületre tölti az eredményeket: ezt tudja az a telemedicinás eszköz, melynek használatáról kedden tartottak előadásokat a kaposvári kórházban.

Balassa Tamás

A programot a Kaposi Mór Oktató Kórház gyermek diabétesz oktatási csoportja, valamint a saját fejlesztésű orvoselektronikai eszköz gyártója szervezte. A gyereket és a szülőket Kósa Lajos, a csecsemő- és gyermekosztály osztályvezető főorvosa köszöntötte.Kollár-Biró Beáta dietetikus, az oktatási csoport tagja elmondta, a teamben többféle szakma képviselteti magát, hiszen a cukorbetegség kezelése is összetett kihívás. A rendszeres vércukorszint-mérés mellett az egészséges táplálkozás és életmód is elengedhetetlen feltétele a betegség kezelésének. Az inzulin használatához kötött fiatal cukorbetegek számára fontos, hogy kellő tudással rendelkezzenek, ezért szervezik az oktatóprogramokat. A vércukor-önellenőrzés lehetősége nagyban segíti a beteget és az orvost egyaránt a minél tökéletesebb anyagcsere-egyensúly elérésében, tájékoztatott a telemedicinás eszköz gyártója, a 77. Elektronika Kft.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Teszteltek a felhasználók a Kaposi Mór Oktató Kórházban
[/caption]

Az oktatási napon Dósa Magdolna főorvos és Bátori Beáta adjunktus – mindketten diabetológus szakorvosok – egyebek között az inzulintámogatási rendeletről és a jó szénhidrát-anyagcsere titkáról beszéltek. A felhasználók laptoppal és mobilinternettel tesztelhették az ujjbegyszúrások eredményének internetre töltését.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik