Közélet

2012.11.07. 14:29

Rengetegen akarnak elbúcsúzni a meggyilkolt Bencétől

Az egész országból rengeteg részvétnyilvánító, együttérző üzenetet kap a meggyilkolt Szita Bence nevelőapja, ám a gyilkosok rokonai közül még senki sem kereste meg őket, így volt élettársa családja sem, pedig jól ismeri őket.

Vas András

Szombat délután fél háromkor helyezik végső nyugalomra Szita Bencét. A múlt hétfőn meggyilkolt tizenegy esztendős felsőmocsoládi kisfiút Kaposváron, a Keleti temetőben kísérik utolsó útjára.

Információink szerint a szombaton megtalált fiútól rengetegen akarnak elbúcsúzni, sokan jelezték, hogy részt vesznek a temetésen, így a temetkezési vállalat vélhetően rendőri segítséget kér és kap a temetés lebonyolításához.
– Tiszteletreméltó gesztus az emberek részéről, hogy támogatnak minket, enyhíteni akarják a fájdalmunkat, s együttéreznek velünk – mondta Gyöngyi Sándor, Bence nevelőapja, aki hétfő óta szervezi meggyilkolt nevelt fia temetését. – Azt hiszem, senki sem tudja elképzelni, mit is érzek, hiszen ép ésszel felfoghatatlan, hogy valaki a saját megölt gyermeke búcsúztatására készüljön. Gyöngyi Sándor hozzátette, az egész országból rengeteg részvétnyilvánító, együttérző üzenetet kapnak, ám a gyilkosok rokonai közül még senki sem kereste meg őket, így volt élettársa családja sem, pedig jól ismeri őket.



– Ha jelentkeznének, elfogadnám a részvétnyilvánításukat, esetleges bocsánatkérésüket – állította Bence nevelőapja –, hiszen nem ők tehetnek a történtekről, ez nem az ő szégyenük. Hallottam, hogy a volt élettársam lánya és barátja elköltöztek Kaposvárról, ugyanis életveszélyesen megfenyegették őket, pedig nekik semmi közük nem volt a gyilkossághoz.

------------------------------------------------------------------
Összes cikkünk Szita Bence meggyilkolásának ügyében
-------------------------------------------------------------------

Melyet Gyöngyi Sándor szerint ő és lánya sohasem fog tudni feldolgozni. Hiába búcsúznak el szombaton délután Bencétől, a kimondhatatlan fájdalom és az értetlenség végigkíséri majd egész életüket.
– Ennek a történetnek sohasem lesz vége – mondta a meggyilkolt fiú nevelőapja. – Sem a temetéssel, sem a bírósági eljárás végén. Velünk lesz mindig, kitörölhetetlenül. A lányomnak például bizonyosan külső segítségre lesz szüksége, hogy valamennyire feldolgozza a történteket, ugyanis egyelőre még az is képtelenségnek tűnik előtte, hogy nem ölelheti meg többé öccsét, akivel nagyon jó testvérek voltak, s imádták egymást.


Gyertyagyújtás Bencéért

Bence temetése napján este 8-kor mindenki gyújtson egy mécsest vagy gyertyát a háza, lakása ablakában – javasolja egy olvasónk, Balázsné Kis Mária –, gondolva ezzel Bencére és a többi eddig meggyilkolt gyermekre, hisz ők most angyalként vigyáznak ránk.

Forgalomkorlátozások a temetés napján

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 2012. november 10-én forgalomkorlátozásokra kell számítani Kaposváron a Keleti temető környékén. Aznap 06:00 órától Kaposváron a Mező Imre csomóponttól a Pécsi utca kereszteződéséig a Mező Imre utca nyugati oldalán „Megállni Tilos!” jelzőtábla lép érvénybe. A Mező Imre csomópontnál, pedig rendőri forgalomirányításra kell számítani.

A temetésre érkezők részre kijelölt parkolóhelyek lesznek biztosítva az alábbiakban felsorolt helyeken: Buszoknak kijelölt parkolóhely: Pécsi utca (Dombóvár irányába) jobb oldalán a Cukorgyár ingatlanbejárója utáni szakaszon.

Személygépkocsiknak kijelölt parkolóhelyek: Rákóczi Stadion keleti (futballpálya melletti) és nyugati (Autószalon mögötti terület) oldalán kijelölt parkolókban.
Telítettség esetén további parkolóhelyek igénybevételére lesz lehetőség a Pécsi utcában a Húskombinát előtti területen.  A Mező Imre utca keleti oldalán (Pécsi utca és a Mező Imre utca közötti szakaszon) korlátozott számban lesz lehetőség parkolásra.

A rendőrség kéri, hogy a közvetlen a temető előtti várakozóhelyeket hagyják szabadon a családtagok, közvetlen hozzátartozók részére. A temető megközelítéséhez javasolt útvonal a távolabbról érkezők részére a 61-es út és a Guba Sándor utca (6505-ös számú) felől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!