Közélet

2013.03.20. 16:59

Medencefejlesztés Csisztafürdőn 150 millióból

Gyógyvizes medence, gyerekmedence, fedett rész - a legtöbb somogyi fürdőben ezek már alapvető jellemzők, mostantól az idén már a Buzsákhoz tartozó Csisztafürdőn is talákozhatunk ilyen szolgáltatásokkal.

Vigmond Erika

A fejlesztést ünnepi avatóval, szalagátvágással adták át Csisztafürdőn. Kara Lajos buzsáki polgármester megnyitójában visszatekintett a fürdő hatvan évére. Kezdve, mikor Csiszta kincse 1952-ben felszínre került, majd az újabb kút fúrásáról, a gyógyvízzé nyilvánításról, a fejlesztésekben szűkebb és bővebb esztendőkről. Az elmúlt évben kezdődött beruházás 50 millió forintos pályázati támogatást kapott, és összesen 150 millió forintos fejlesztés valósult meg a Kapos-Tipp Kft. által bérelt és működtetett termálfürdőnél. Ötszáz négyzetméteren épült három oldalról fedett tér: pancsoló medencével, gyógyvizes medencével, új öltözővel, kiszolgáló helyiségekkel. 
 


Kara Lajos arra is kitért: amellett, hogy a csisztai fürdő az egyik vonzereje a térségnek, a fejlesztéssel a nyári szezon meghosszabbítása a cél, illetve a Balaton-parti idegenforgalmat is kiegészítheti, ha éppen rossz az idő. Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke a gyógyvízre épülő turizmus fejlesztését hangsúlyozva azt is elmondta: az újra indított Új Széchenyi Terv keretében, a Gyógyító Magyarország program 140 milliárd forintot tartalmaz az ilyen és hasonló turisztikai bővítésekre, megújításokra.

Míg a fürdő egyik részében ünnepeltek, addig a másik felében munkások dolgoztak: egy újabb nyertes projektben a külső medence és az árnyékolás újul meg és már tervezés alatt áll a fürdőre épülve, egy gyógyászati centrum kialakítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!