Közélet

2013.05.27. 17:40

Csutorás Gábor lett Szentbalázs polgármestere

Az új polgármester korábban nem volt tagja a képviselő-testületnek, sőt, jelenleg nem is a településen, hanem Kaposváron él.

Vas András

– Emberséges faluvezető szeretnék lenni – mondta megválasztása másnapján Csutorás Gábor, Szentbalázs új polgármestere.
A településen azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert Sárhegyi Judit, a falu korábbi Fidesz–KDNP-s vezetője februárban a megyei önkormányzat aljegyzője lett. A vasárnapi voksoláson a 264 szavazásra jogosult szentbalázsiból 180-an adták le szavazatukat. A legtöbben, 76-an – a résztvevők 41,1 százaléka – a független jelöltként induló Csutorás Gáborra voksoltak, így a jövő őszi önkormányzati választásokig ő irányítja a települést.

Csutorás Gábornak három – mind függetlenként induló – ellenfele akadt az időközi választáson, közülük Simon Tamás 35 szavazatot kapott, Androsics Ferencnére – a korábbi polgármester 2010-es kihívójára – 34-en voksoltak, míg a vasárnapig alpolgármesterként a települést vezető Sipos József Károlyt 21-en támogatták a 335 lakosú észak-zselici településen, ahol így – 16 érvénytelen szavazat mellett – 68 százalékos volt a részvétel.
– Elégedett vagyok az eredménnyel – folytatta Csutorás Gábor, – de a következő választásokig szeretném feljebb tornászni a támogatottságomat.

Az új polgármester korábban nem volt tagja a képviselő-testületnek, sőt, jelenleg nem is a településen, hanem Kaposváron él, ám tervei között szerepel, hogy visszaköltözik a falujába.
– Élni szeretnék a bizalommal, mellyel felruháztak – tette hozzá a polgármester –, a választáson is azért indultam, mert a helyiek közül sokan megkértek rá. Mivel alig másfél év van a következő önkormányzati választásig, nem alkottam konkrét programot, viszont szeretném befejezni a futó projekteket. Több pályázatunk él, a tervek szerint új helyre költöztetjük az óvodát, a faluközpontot is élhetőbbé és vonzóbbá akarjuk tenni, s a régi buszmegállókat is újra szeretnénk cserélni.

Csutorás Gábor hozzátette, bár korábban sokszor járt az önkormányzat épületében, s az ott dolgozókat is ismerte, furcsa volt hétfőn immár polgármesterként bemenni az épületbe.
– Már délelőtt részt vettem egy értekezleten, s az első napok bizonyosan estig tartanak majd – mondta. – Nagyon komoly feladatra választottak meg a szentbalázsiak, a Zselic egyik gyöngyszemét irányíthatom a jövőben, de természetesen kikérem a helyiek véleményét is, milyen irányba haladjunk. Mert polgármesterként az egyik legfontosabb számomra, hogy meghallgassam őket, közösen döntsünk a falunkról.

Ezek is érdekelhetik