Közélet

2013.11.05. 10:09

Felújítás: aki teheti, kerülje el a Füredi csomópontot

Forgalomkorlátozás és áttáblázott szakasz: hétfő estétől november 11-ig zajlanak a felújítási munkálatok a kaposvári Füredi csomópontnál.

Harsányi Miklós

– A főleg az éjszakai órákban zajló kivitelezés során a jelenlegi egyenetlen útburkolat lemarására és visszaaszfaltozására kerül sor – számolt be Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. Hozzátette: a munkálatok időtartama alatt forgalomkorlátozásokat vezet be a közútkezelő, de addig is jelzőlámpa és jelzőőrös irányítás segíti majd a forgalmat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri azokat a közlekedőket, akik a felújítási munkák idején a csomópont felé kénytelenek utazni, hogy minden esetben a kihelyezett tábláknak megfelelően, ne pedig megszokásból vezessenek. A forgalomkorlátozás, illetve lezárás érinti a tömegközlekedési járatoknak a csomópontban lévő megállóhelyeit, illetve útvonalát is. A megállóhelyek november 7-én 6 és 20 óra között ideiglenesen átkerülnek a csomópont mind a négy ágán, a beavatkozási szakasz kezdetétől, illetve a végétől 50-50 méterre.– A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, a kivitelezés időtartama alatt a csomópontot kerülje el – hívta fel a figyelmet a szóvivő. – A tranzitforgalom pedig inkább a 61-es főút várost elkerülő szakaszát használja majd ezalatt az egy hét alatt.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik