Közélet

2014.04.06. 16:40

Plakátcsata a marcali körzetben, döntött választási bizottság

Elutasította a 3. egyéni választókerületi (Marcali) választási bizottság Móring József Attila beadványait a fonyódi, illetve nagybajomi esetekkel kapcsolatban.

av

A Fidesz-KDNP helyi képviselőjelöltje három fonyódi szavazókört illetően a kampánytilalom megszegése – a szavazóhelyiségek 150 méteres körzetén belül helyezték ki ismeretlenek plakátjait vasárnap reggelre, s  –, illetve nagybajomi kampányanyagai megrongálás miatt fordult a grémiumhoz. Előbbi esetnél annak megállapítását is kérte, hogy nem pártja aktivistái voltak a kampánysértők.



A választási bizottság bizonyítottság hiányában utasította el a képviselőjelölt beadványait, illetve kijelentette, nem megállapítható, pontosan mikor rakták ki a plakátokat, vagyis szombaton késő este, vagy vasárnap hajnalban, ráadásul a plakátokat még a választás megkezdése előtt eltávolították az illetékes szavazatszámláló bizottságok. A grémium indoklásában megjegyezte: a bejelentések meglehetősen általánosak és hiányosak voltak, nem tartalmaztak konkrét adatokat, helyszíneket, fotókat, valamint tanúkat sem jelöltek meg.

Elutasították egyúttal Harján Dávid beadványát is: az MSZP–DK–Együtt-PM–Liberálisok jelöltje választási plakátjai felülragasztása miatt fordult a testülethez – állítása szerint kormánypárti aktivisták a Fidesz-KDNP jelöltjének politikai reklámjaival fedték le hirdetéseit. A bizottság ebben az esetben is bizonyíték hiányával indokolta az elutasítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!