Közélet

2014.09.07. 13:26

Jobbulást kívánt Orbán Viktor az MSZP-nek

Somogyból a szokott politikusi stáb vett részt az idei kötcsei polgári pikniken, ahol az összlétszám a korábbiaknál kisebb volt.

Czene Attila

Le a kalappal! – ezt mondta két forrásunk is Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz pártelnök csaknem két órás beszédét követően. Arra gondoltak – árulták el –, hogy kizárólag építő jellegű okfejtést hallottak: egyetlen szó nem esett például a kötcsei találkozó helyszínével csaknem szemben lakó Gyurcsány DK-járól és az LMP-ről sem. Az MSZP-nek azonban jobbulást kívánt Orbán, amikor a haza érdekében az ellenzék megerősödésének fontosságáról beszélt.

Somogyból a szokott politikusi stáb vett részt az idei kötcsei találkozón, ahol az összlétszám a korábbiaknál kisebb volt: Gelencsér Attila, Jakó Gergely, Szita Károly, (a fedélzetről lelépő) Heintz Tamás, Móring József Attila, Balázs Árpád. Informátorunk látta a kaposvári Napkerék Egyesület elnökét, Bogdán Imrét és a szintén kaposvári, kereszténydemokrata kötődésű Csillag Gusztáv ügyvédet is, mindkettőt feleségestől.



Az ebédet neves szakácsok készítették, akiknek többek között Kudlik Júlia és Makrai Katalin (Schmitt Pál egykori köztársasági elnök felesége) segített. Többek között bablevest tálaltak jó sok főtt csülökkel, túrós tésztát, csülkös pacalt, lecsót és különleges tésztákat is. Vacsorára pedig fokhagymás sült húsokat, oldalast, kolbászokat kínáltak, végül pedig kürtös kalácsot. Mindezt finom borokkal lehetett locsolni.
Jótékonykodásra is futotta: az idén a kárpátaljai munkácsi püspökségnek gyűjtöttek pénzadományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!