Közélet

2014.09.11. 17:19

Sorstársak: anyagi gondok fékezik a járművásárlást

Személygépkocsi vásárlásra évente kétszer pályázhatnak a súlyosan mozgáskorlátozottak. Közeleg a második beadási határidő: az állami támogatásra szeptember végéig jelentkezhetnek az érintettek.

Harsányi Miklós

Bodor Zoltán, a közel 3000 tagot számláló mozgássérültek megyei egyesületének ügyvivője elmondta: új járműnél 900 ezer, használt gépkocsi esetében 600 ezer forintot lehet igényelni.
– A gépkocsi átalakításakor ennek az összegnek a tíz százalékára, azaz 90 ezer, illetve 60 ezer forinthoz juthatnak a jogosultak – tudtuk meg. – Vannak olyan személyek, akik – mivel nem tudják használni a lábpedált – kézi gázvezérléssel kívánják felszerelni az autójukat.Az ügyvivő szerint az anyagi helyzetük miatt csak kevesen élnek a felkínált lehetőséggel. Ezt mutatja a legutóbbi pályázat eredménye is. Megírtuk: bár 70 új autó vásárlásához kérhettek volna állami támogatást a somogyi súlyosan mozgáskorlátozottak, csupán 28-an jelentkeztek.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!